OZALJ

Riječanka Senka Čorak autorica najbolje priče na ozaljskom međunarodnom natječaju "Moje drago serce"

Riječanka Senka Čorak autorica najbolje priče na ozaljskom
međunarodnom natječaju

Priča "Ključonoša", Riječanke Senke Čorak, proglašena je za najbolju na 5. Međunarodnom književnom natječaju "Moje drago serce", koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Ozlja i Karlovačke županije, a u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj. Na natječaj je ove godine stiglo 56 književnih uradaka, a članovi stručnog povjerenstva za vrednovanje priča, Julijana Matanović, književnica i sveučilišna profesorica, Jasmin Imamović, književnik i gradonačelnik Tuzle, i Dubravka Težak, sveučilišna profesorica, među njima su odabrali tri najbolje i sedam koje će dobiti posebne pohvale.

Uz prvonagrađenu priču, koja autorici donosi i 5.000 kuna, stručno povjerenstvo među nagrađene je uvrstilo i priče "Sutra budu mene glavu sekli" Andy Jelčića iz Beča koji će primiti drugu nagradu te "Opet je kidnuo" Zagrepčanke Ivane Josić Dujmić, kojoj pripada treća nagrada.

Pohvaljene su priče "Dva Petra i treći" (Lidija Barta, Zagreb), "Priča o doktorici i vojniku" (Marija Dukić, Šibenik), "I ja tebe" (Dražen Filošević, Slavonski Brod), "Nikog nema doma" (Zdenka Maltar, Novi Marof), "Profil utvrde" (Suzana Matić, Zagreb), "Dvadeset i devet godina, i tek ponešto dana" (Denis Peričić i Anita Peričić, Varaždin) te "Pero i Katica" (Ines Trkulja, Ljubljana).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodjela nagrade koja nosi ime "Stjepko Težak" održat će se 27. travnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj.

KAportal.hr

 

 


Reci što misliš!