KAportal Posljednji Rogozov direktorski nastup na Vijeću s dobrim vijestima: Stiglo pisano odobrenje za Aglomeraciju, sad ugovaranje radova | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Posljednji Rogozov direktorski nastup na Vijeću s dobrim vijestima: Stiglo pisano odobrenje za Aglomeraciju, sad ugovaranje radova

Vodovod i kanalizacija jučer je, nakon mjeseci čekanja, dobio pisano odobrenje Jaspersa za Karlovac 2, Aglomeraciju Karlovac – Duga Resa.

Ovom je viješću započela današnja sjednica Gradskog vijeća, najprije informacijom gradonačelnika Damira Mandića, a onda i detaljnijim pojašnjenjem direktora u ostavci Nikole Rogoza.

– Jučer u kasnim poslijepodnevnim satima zaprimili smo mail voditelja sektora za podršku i pripremu i provedbu EU projekata u Hrvatskim vodama da je Jaspers dao pozitivno mišljenje i odobrenje projekta izgradnje vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Karlovac – Duga Resa. Ukupno je odobreno od EU-a 225,1 milijun kuna, odnosno, 29,6 milijuna eura, odnosno, 68,1 EU prihvatljivog troška. Tim dokumentom završila je faza pripreme dokumenta pod nazivom Karlovac 2 i sada ViK kao nositelj i krajnji korisnik projekta ulazi u sljedeću fazu, a to je ugovaranje projekta. Sve što je bilo zadano od strane Jaspersa kroz više negativnih mišljenja je ispravljeno u razdoblju od svibnja do rujna 2019. U 9. mjesecu 2019. smo dobili usmeno pozitivno mišljenje Jaspersa i sada je konačno stiglo pisano odobrenje, ispričao je Rogoz.

Vrlo emotivno zahvalio je svima koji su radili na ovom projektu u tvrtki, ali i gradovima Karlovcu i Dugoj Resi, te Općini Barilović, najavio da iz ViK-a odlazi idući četvrtak i prelazi u privatnu kompaniju, zatražio podršku za svoju nasljednicu i zahvalio na onoj koju je on imao, te poželio svima puno dobrog zdravlja, osobnog i poslovnog uspjeha.

KAportal.hr

  • Jedan komentar

    1. Kad se pogledaju brojke, za projekt koji vrijedi 410 mil kuna, izjave su bile da će se većinom finacirati iz EU fondova, na kraju je iz EU “samo” 225,1 mil kn, dakle nešto malo više od pola, što opet nije loše, ali očekivalo se nešto više milijunčeka, točnije 325,9 mil kn iz EU.
      http://kaportal.net.hr/aglomeracija-karlovac-duga-resa-donosi-bolju-vodovodnu-i-kanalizacijsku-mrezu-radovi-teski-4106-milijuna-kuna-krecu-sredinom-2019/

    Odgovori