KAportal Projekt LAG-a Vallis Colapis u Ozalj doveo mlade iz Armenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Hrvatske - uče o odnosima prema strancima | Karlovački informativni web portal

Projekt LAG-a Vallis Colapis u Ozalj doveo mlade iz Armenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Hrvatske – uče o odnosima prema strancima

Mladi, njih 24, iz Armenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Hrvatske, bit će u Ozlju do 9. rujna zahvaljujući razmjeni mladih.

Dio je to Cultu(Ru)ral Challenge, projekta što ga provodi LAG Vallis Colapis, a EK s 12.210 eura financira  kroz Erasmus+ program preko Agencije za mobilnost i programe EU, kojemu je cilj  međuvršnjačko učenje i razvijanje vještina i kompetencija potrebnih za interkulturalnu komunikaciju.

Mladi će u Ozlju zajednički učiti i razmjenjivati iskustva o tome kako u njihovim zajednicama izgleda odnos prema strancima, jesu li prihvaćeni i kako, te postoje li predrasude, kao i predložiti ideje za rješavanje problema koje su uočili.

Naravno, upoznat će i Ozalj kroz City game – aktivnost u kojoj moraju ispuniti niz zadataka vezanih za pronalazak lokalnih znamenitosti i poznatih osoba. Sudionici će se također priključiti inkluzivnoj međunarodnoj utrci Run of Heart, 7.9., na kojoj će dio volontirati, a dio trčati.

– Sudionici će po povratku svojim kućama održati diseminaciju u lokalnoj zajednici i podijeliti rezultate naučenog na razmjeni kako bi učinak projekta bio čim veći. Kao i radionice na razmjeni, mladi će sami osmisliti metodu kojom će prenijeti naučeno svojim vršnjacima u zajednicama, najavili su iz LAG-a Vallis Colapis.

  • KAportal.hr

  • Odgovori