PROMO

Besplatni programi obrazovanja odraslih u ugostiteljstvu i turizmu od kolovoza 2023. u Opatiji

Ugostiteljska škola Opatija najavljuje nove besplatne programe neformalnog obrazovanja za odrasle koji će se od kolovoza održavati u njihovim prostorima.

Polaznici će imati priliku stjecati vrijedna znanja i vještine koje će im pomoći da se usavrše i kvalitetom istaknu na tržištu ugostiteljstva i turizma koje neprestano traga za vrhunskim kadrom koji obavlja svoje radne zadatke na visoko profesionalnom nivou. Opatijska škola ima dugogodišnju tradiciju u obrazovanju, a novi besplatni programi samo su još jedan korak u ostvarenju njihove misije – pružati konkretne i korisne programe za poticanje uspješnih karijera zaposlenika u ugostiteljstvu i turizmu.

Polaznike će stručni predavači s bogatom praksom i kroz zanimljiva predavanja i praktičan rad učiti o ugostiteljskom posluživanju, kuharstvu, rukovođenju u turizmu i jezicima u struci. Na kraju programa polaznici će dobiti potvrdu o završenoj edukaciji.

Moduli su posebno osmišljeni i prilagođeni potrebama modernog tržišta rada.

Polaznik programa može višestruko odabrati module i cjeline unutar modula te pritom nije obavezan upisati sve module i njegove cjeline.

Dostupni moduli i cjeline jesu:

  1. Ugostiteljsko posluživanje:

  2. Bonton u restoranu

  3. Tehnike posluživanja hrane i pića

  4. Kave i napitci od kave i čaja

  5. Bar i barske mješavine

  6. Somelijerstvo

  7. Pivarstvo

  8. Kuharstvo:

  9. Priprema i prezentacija jela gostu

  10. “Basic cuisine”, “Intermediate cuisine”, “Superior cuisine”

  11. Ručna izrada autohtonih tjestenina

  12. Mediteranska hrvatska gastronomska baština

  13. Moderni načini prigotovljavanja jela

  14. Slastičarstvo

  15. Rukovođenje u turizmu:

  16. Voditelj u gastronomiji

  17. Hotelsko domaćinstvo

  18. Recepcijsko poslovanje

  19. Voditelj u wellness turizmu

  20. Voditelj u dentalnom turizmu

  21. Voditelj cateringa

  22. Jezici u struci:

  23. Jezična čajanka

  24. Zdravstveni turizam

  25. Hotelijerstvo i turizam

  26. Ugostiteljski sektor

  27. Poslovni strani jezik u hotelijerstvu i turizmu

  28. Hrvatski jezik i povijest za stranice

Tko se može upisati?

Minimalni uvjet upisa završena je osnovna škola, a upisati se mogu svi pojedinci koji žele razviti vještine u ugostiteljstvu i turizmu. Upisi su ujedno i prilika za poslodavce koji žele stručno osposobiti svoje zaposlenike s ciljem poboljšanja kvalitete pružene usluge.

Usmjerenost na praktičan rad i vještine

Programi su osmišljeni s ciljem stjecanja konkretnih vještina pa obiluju praktičnim primjerima koji su odličan putokaz za profesionalnu edukaciju.

Svaki modul traje ukupno 72 sata koji su raspodijeljeni ovisno o potrebama modula. Npr. moduli kuharstva i ugostiteljskog posluživanja podijeljeni su svaki na 24 sata teorijske nastave i čak 48 sati praktičnog rada.
 

Interaktivne metode učenja i moderna oprema

Prilikom provedbe modela za polaznike koristit će se verbalne i vizualne metode, metode demonstracije, dijaloga, rješavanja problema i predavačke metode, a za određene cjeline koristit će se tehnologije virtualne stvarnosti (VR). Polaznici će učiti kroz individualan rad, rad u paru ili grupi te istraživački rad.

Svi moduli održavat će se u učionicama Ugostiteljske škole Opatija. Učionice su opremljene potrebnom školskom opremom, suvremenim nastavnim sredstvima i didaktičkim materijalima. Ovisno o modulu, rad će se održavati i u praktikumu za kuharstvo, koji je opremljen namirnicama, strojevima i tehničkim uređajima, u praktikumu za recepcijsko poslovanje ili u praktikumu ugostiteljskog posluživanja s modernom opremom. Program jezika u struci održavat će se u kabinetu stranog jezika uz mogućnost korištenja audiovizualne tehnologije kao i informatičke opreme kako bi se mogle izvoditi simulacije komunikacijskih situacija. Uzimajući u obzir potrebe polaznika koji rade, nastava će se održavati u popodnevnim satima.

Za sve programe neformalnog obrazovanja izrađen je i poseban priručnik za polaznike, a svakom polazniku nakon uspješno završene cjeline programa izdaje se potvrda o sudjelovanju i uspješno završenoj edukaciji.

Prvi upisi u kolovozu

Program se organizira u sklopu projekta RCK recept koji je započeo 1. travnja 2020. godine, a traje do 1. prosinca 2023. godine. Cilj je Projekta uspostaviti programske i kadrovske uvjete Regionalnog centra kompetentnosti u sklopu Ugostiteljske škole Opatija kao centra izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u podsektoru ugostiteljstvo i turizam.

Projekt je financiran bespovratnim sredstvima u iznosu od 7.788.588,48 € iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Prvi upisi mogući su u kolovozu, a za dodatne informacije posjetite i pratite RCK Recept na društvenim mrežama ili službenoj web stranici projekta www.rck-recept.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest