ĐIR PO KUPI

ŽITOPROIZVOD NA ŽITNOJ LAĐI Zaplovili smo s Karlom u nove okuse tjestenina – evo što smo sve fino degustirali!

Karla tjestenina dostupna je u prehrambenim lancima, ali bit će i u nekim boljim restoranima, najavljeno je.

U Karlovcu se nešto fino skuhalo zadnjeg petka u travnju, kada je Karla tjestenina, starog karlovačkog Žitoproizvoda, odlučila iznenaditi nepca svojih gostiju.

I koje bi bolje mjesto bilo za proslaviti nove okuse nego kultna Žitna lađa, koja je od davnog 18. stoljeća prevozila žito. Krstareći rijekom Kupom, upoznali smo ukusne tjestenine s okusima, pa se tako moglo degustirati pljukance s okusima Orijenta od čilija i kurkume, pljukance s crnilom sipe, ili one od nezaobilaznih tartufa, pljukance od špinata ili od rajčice.

U novoj šarolikoj ponudi Karla je osigurala i njoke od 100 posto krumpirovog tijesta i ukusne šurlice, koje možete jesti kako vam god milo. Šurlice su, naime, novi član Karline obitelji, a nadopunjuju prirodnu liniju proizvoda.

Pljukanci s tartufima jedan su od favorita vesele ekipe sa Žitne lađe, a otkrili su nam da nije nikakva pasta u pitanju već su to mljeveni bijeli tartufi. Žitoproizvod surađuje sa Zigante tartufima, a direktor Vanja Hanić ponosan je na tu priču.

“Zigante je pojam tartufa u Hrvata, inicirao sam tu suradnju”, rekao nam je.

Ne može se prekuhati

Karla tjestenina dostupna je u prehrambenim lancima, ali bit će i u nekim boljim restoranima, najavljeno je.

“Za probu smo tjesteninu kuhali 63 minute i nije se ništa dogodilo, nije se prekuhala”, kažu nam iz Žitoproizvoda. Karla je prirodna tjestenina s durum pšenicom, bez konzervansa i umjetnih bojila.

Direktor je ispričao kako su htjeli svježu tjesteninu, stoga su se odlučili na sastav bez aditiva te rok trajanja od otprilike 60 dana.

“Cijena je niska s obzirom na kvalitetu. Mogu se dvije osobe najesti ili čak četiri ako se posluži kao prilog”, ispričali su nam.

Osim ukusne tjestenine, mogle su se degustirati i štrudle napravljene od Karlinog brašna. Naime, od istog brašna napravljena je i najveća štrudla na popularnom Štrudlfestu u Jaškovu!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest