U RADIĆEVOJ

Dječja knjižara Knjiguljica obilježila svojih prvih deset godina rada: Mjesto gdje se djeci približava čaroban svijet slikovnica i knjiga

Godine 2021. Knjiguljica je proglašena najboljom knjižarom u RH od strane Ministarstva kulture i medija, a 2022. primila je Plaketu Karlovačke županije za izniman doprinos u radu s djecom.

Knjiguljica, specijalizirana dječja knjižara smještena u samom srcu Karlovca – Zvijezdi, proslavila je deset godina uspješnog rada. Kao i svugdje, počeci su bili teški ali ustrajnost, predanost radu i ljubav prema knjizi svrstali su Knjiguljicu na kartu najatraktivnijih gradskih prostora, gdje se djeci približava čaroban svijet slikovnica i knjiga. Njena je misija stvarati nove generacije čitatelja te tako mijenjati percepciju čitanja kao dosade u čitanje kao zabavu.

Malo tko nije zavirio u Knjiguljicu i shvatio da je u njoj sve podređeno djeci. Od izbora boja, oslikanih zidova, preko omiljenih krugova za čitanje do dječjih kutaka i raznih aktivnosti. Kroz čarobna vilinska vrata dolaze priče koje se čitaju petkom dok sa stare komode sve “nadgleda” Sunčana Škrinjarić, najpoznatija hrvatska književnica za djecu. Mnogobrojni roditelji, bake i djedovi uz kavu, čaj ili slastice zadovoljno promatraju svoju djecu ili unučiće okružene slikovnicama.

Knjiguljica nudi široku i kvalitetnu paletu slikovnica i knjiga za mlade. Preporuke i individualan pristup svakom kupcu vode do uspješne i zadovoljne kupnje. Naslovi su pomno birani prema dobi, interesu i razvoju djeteta, dok se posebna pažnja pridaje kvalitetnoj literaturi za čitače početnike. Uz standardnu ponudu, u Knjiguljici možete odabrati posebne poklon kutije – Babybox ili Schoolbox, ovisno o tome želite li kvalitetnom literaturom i igračkama darivati novorođenče, proslaviti prvi rođendan ili će te u kutijama za prvašiće pronaći sve potrebno za školu i početno čitanje.

Nisu izostale niti nagrade od strane struke i zajednice. Godine 2021. Knjiguljica je proglašena najboljom knjižarom u RH od strane Ministarstva kulture i medija, a 2022. primila je Plaketu Karlovačke županije za izniman doprinos u radu s djecom.

Knjiguljica već 10 godina nudi razna događanja i osmišljava programe kojima potiče ljubav prema knjizi i ukazuje na važnost čitanja kod djece i mladih. Najponosniji su na svoj program “Vrijeme je za priču” na kom se svakog petka od 17:30 čitaju priče. Kroz sve ove godine ugostili su najpoznatije hrvatske dječje književnike i književnice – Sanju Pilić, Miru Gavrana, Sanju Polak, Zlatka Krilića, Mladena Kušeca, Silviju Šesto, Jelenu Pervan, Hrvoja Kovačevića, Ivanu Francišković Olrom… i mnoge druge. Također su im u gostima bili i poznati ilustratori, pripovjedači te profesionalna i amaterska kazališta.

Nastavljajući svoj rad, Knjiguljica vas poziva da dođete i zatražite preporuku ili uz kavu, čaj i ukusne kolače razgledate police i kupite svoje novo omiljeno štivo.

Specijalizirana dječja knjižara Knjiguljica, Radićeva 11, 47000 Karlovac, tel: 047/410-155.

www.knjiguljica.com; IG: @knjizaraknjiguljicaFB knjiguljica

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest