PROMO

Studenti ovog fakulteta ponude za posao dobivaju već prije završetka studija - pogledajte koji su danas najtraženiji i kakvu im plaću nude poslodavci!

Studenti ovog fakulteta ponude za posao dobivaju već prije
završetka studija - pogledajte koji su danas najtraženiji i kakvu
im plaću nude poslodavci!

Što je poslodavcima važno?

Tvrtke s kojima FOI surađuje u sustavu stručne prakse, a kojih je već sada više od 500 iz cijele Hrvatske, potvrđuju da upravo ta simbioza poslovnih vještina i tehničkih znanja stavlja ove studente na tržištu rada u prednost nad ostalima. Zato pored tehničkih vještina, posebnu pažnju u obrazovanju mladih posvećuju razvoju poslovnih vještina i generičkih kompetencija, poput pismenog izražavanja, kritičkog razmišljanja, učinkovitog korištenja vremena i sl.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kroz urede i centre koji su u službi studenata (primjerice Centar za razvoj karijera i podršku studentima, Ured za međunarodnu suradnju, Centar za volontiranje i humanitarni rad…) nastoje ih već od prve godine usmjeriti na dodatni angažman izvan samih obaveza na studiju i na taj način im skrenuti pozornost i uputiti ih na važnost izvannastavnih aktivnosti. Poslodavci danas u CV-u diplomanta žele vidjeti dodatni angažman i spremnost na profesionalni razvoj izvan strogih akademskih okvira. To im pokazuje koliko je netko spreman dodatno učiti, umrežavati se i usavršavati.

Što je studentima važno?

Iako do sada još nismo proveli neko sveobuhvatno istraživanje, iskustva nam pokazuju da je studentima jako bitna infrastruktura - opremljeni laboratoriji, videokonferencijske dvorane, sustav za elektroničko učenje, bežična mreža te moderno opremljeni prostori za rad. Osim redovitog pohađanja nastave i polaganja ispita, danas studiranje na FOI-ju, podrazumijeva i nove modele stjecanja znanja i iskustva, stoga nastojimo sve više implementirati nove modele učenja i poučavanja, poput učenja temeljenog na rješavanju konkretnih problema iz prakse. Primjerice, studenti FOI-ja su upravo prošli mjesec završili s natjecanjem za izradu najbolje marketinške kampanje, a koji su u suradnji s profesorima osmislili djelatnici jednog od partnerskih poduzeća – agencijom za dizajn, programiranje i digitalni marketing Arbona.

Sponzorirani članak


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.