PROMO

PRIMJER DOBRE PRAKSE

FOI na vlastitoj online infrastrukturi nesmetano i kvalitetno izvodi online nastavu na svim studijima

FOI na vlastitoj online infrastrukturi nesmetano i kvalitetno
izvodi online nastavu na svim studijima
  1. Graf: "Porast korištenja sustava nakon prelaska na online nastavu" 

Djelatnici FOI-jevog Centra za razvoj programskih proizvoda, kontinuirano rade na održavanju i nadogradnji cijelog sustava, osiguravajući 24/7 (help desk) podršku svim nastavnicima, asistentima, ali i studentima u online nastavi. Rezultat je to dugogodišnje pripreme u korištenju alata za izvođenje online nastave, čime su sada stvoreni preduvjeti za lakše otklanjanje svih rizika. Time su izbjegnute mnogostruke komplikacije koje se mogu dogoditi uslijed velikog broja priključenih korisnika, ali i velikog broja hakerskih napada koji su nerijetki slučaj u posljednjih nekoliko dana.

FOI studentima su na raspolaganju svi online resursi za učenje i poučavanje koji uključuju: digitalne materijale, video prezentacije, online testove, webinare i online konzultacije. Napomenimo i to da se cjelokupna praktična nastava, koja se na FOI-ju provodi kroz laboratorijske vježbe i istraživanja, izvodi online kroz povezivanje strukovno-teorijske i praktične nastave, u dogovoru i prema uputama predmetnog nastavnika. Uz to, Povjerenstvo za e-učenje Fakulteta organizacije i informatike pripremilo je niz smjernica i uputa nastavnicima za provođenje online nastave, nekoliko različitih alata za izvođenje online nastave u realnom vremenu (poput Zoom, BigBlueButton, Adobe Connect i sl.), različite modele izvođenje online nastave koji uključuju webinare, ali i kombinaciju video i tekstualnih materijala kako bi se studentima učenje što više prilagodilo te da oni u velikoj mjeri mogu sami birati tempo učenja – naglašava dekanica FOI-ja izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

FOI u ovim trenucima priprema i centralo web mjesto za nastavnike i studente sa svim korisnim uputama (priprema materijala, tehnička pitanja, smjernice za studente, primjeri e-predmeta), a svi materijali će biti javno dostupni. Dodajmo i to da se online nesmetano odvija i znanstveno-istraživački rad na FOI-ju, u koji su aktivno uključeni svi FOI-jevi znanstvenici i istraživački timovi.

Velika zahvala našim programerima u Centru za razvoj programskih proizvoda FOI-ja, Povjerenstvu za e-učenje FOI-ja te svim našim nastavnicima i studentima koji održavaju nastavu na daljinu na svim predmetima na hrvatskom i engleskom jeziku. Rezultat je to dugogodišnjeg rada na razvoju e-učenja na FOI-ju, no i spremnosti nastavnika i studenata da dodatnim trudom osiguraju kvalitetnu nastavu na daljinu. Napominjem da i sve sastanke održavamo na daljinu, tako da smo osigurali sve uvjete za potpuno funkcioniranje Fakulteta u online okruženju – ističe dekanica FOI-ja.

Za sve dodatne informacije, stojimo na raspolaganju.

S poštovanjem,

PR Odjel FOI

KONTAKT:

Izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep

dekanica Fakulteta organizacije i informatike

e-mail: [email protected]

tel: +385 91 3390 957

Izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa

prodekanica za poslovanje i ljudske potencijale

e-mail: [email protected]

tel: +385 91 3390 846

Sponzorirani članak


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.