PROMO

GODIŠNJE ULAZNICE

Zavirite u čudesan riječni svijet – posjetite karlovački slatkovodni akvarij s obitelji kad god poželite!

Zavirite u čudesan riječni svijet – posjetite karlovački slatkovodni akvarij s obitelji kad god poželite!
foto Denis Stošić

AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC omogućuje svojim posjetitelja istinski doživljaj tajanstvenog riječnog svijeta, bogatstvo flore i faune hrvatskih rijeka i jezera te cjelokupne priče o rijeci od njezina izvora do ušća. Raspored bazena u karlovačkom akvariju prati tok tipične krške rijeke, pružajući detaljan, zanimljiv, poučan i uzbudljiv pogled u čudesan slatkovodni svijet.

Kako bi što više približili riječni svijet svojim posjetiteljima, koji velikim dijelom čine obitelji s djecom, Aquatika u ponudi ima godišnje obiteljske ulaznice po atraktivnim cijenama. Usporedbe radi, jednokratna obiteljska ulaznica za akvarij iznosi 120 kn, dok je godišnja obiteljska ulaznica samo 250 kn. To znači da se isplati u samo dva posjeta akvariju. 

Promatranje rijeke i riba u umirujućem ambijentu akvarija uvelike doprinosi unutarnjem miru te rezultira većom povezanošću sa prirodom, a ujedno nudi i edukativnu notu. Upravo zato djeca obožavaju posjetiti akvarij i naučiti mnoge zanimljivosti o riječnim ribama. Najatraktivnije su svakako jesetre koje svojim izgledom podsjećaju na morske pse, a zanimljivo je da su starije od doba dinosaura! Nevjerojatno, zar ne? 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Aquatici redovito svim posjetiteljima nude i dodatne sadržaje u vidu raznih izložbi, radionica, koncerata, predavanja i sličnih događaja. Trenutno je aktualna gostujuća izložba Muzeja krapinskih neandertalaca pod nazivom Krapinski pračovjek, i to do 21. kolovoza. A osim te, aktualna je i izložba fotografija „Biti ptica“ gospodina Vlade Pirša do 31. kolovoza.

Podsjetimo također da je Aquatika partner u IQM projektu (projekt Integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji Karlovac) kojeg provodi Turistička zajednica grada Karlovca. 

Gostima se ovim projektom pruža veća kvaliteta usluge, preporučuju se najkvalitetniji sadržaji i partneri čiju kvalitetu jamčimo te time podižemo razinu zadovoljstva ukupnim dojmom gosta u destinaciji. U projekt IQM destinacije Karlovac uključeno je 47 subjekata koji svojim radom doprinose razvoju i kvaliteti turizma (vlasnici smještajnih objekata, ugostitelji, OPG-i, atrakcije, turističke agencije, udruge i sl.). 

Atrakcija koja je dio IQM Destination KARLOVAC projekta mora imati ocjenu koja je najmanje 80 % od ukupno 100 % moguće. Ulaskom u IQM projekt Aquatika je u siječnju ove godine ostvarila visoki rezultat ocjenom od 92%. Aquatika je prepoznala važnost daljnjeg napredovanja i usavršavanja te u srpnju ostvarila još bolji rezultat ocjenom 94,6%.

U Aquatici su ponosni na ovaj izvrstan rezultat, no naglašavaju da je za to zaslužan cijeli tim i usredotočenost na kvalitetu i izvrsnost u svakodnevnom poslovanju. 

Budući je ova godina donijela mnoge izazove u turističkom sektoru, Aquatika je odlučila potaknuti posjetitelje da iskoriste petak kao tradicionalni dan za sajam i posjete poznatu karlovačku „staru kramu“ na prostoru ŠRC Korana, a ujedno da ostvare popust od čak 50% na cijene ulaznica za akvarij u vremenu od 9 do 12h, svaki petak do kraja kolovoza.

Posjetite tradicionalnu karlovačku "kramu", istražite raznovrsnu ponudu novih i starih stvari te obavite kupovinu, a nakon toga istražite bogatstvo naših rijeka i jezera u Aquatici ili popijte kavu na akvarijskom trgu! 

Aquatika uvijek nastoji pratiti najnovije trendove i potrebe te želje posjetitelja. Tako je ponukana i trenutnom situacijom zbog pandemije COVID-19, Aquatika odlučila ići u smjeru digitalizacije svoga poslovanja. Stoga je omogućila svima koji trenutno ne mogu doći posjetiti akvarij uživo, da putem live stream-a mogu vidjeti jedan dio velikog akvarija i na taj način zaroniti ispod površine rijeke. Link na prijenos uživo nalazi se na naslovnici njihove web stranice: https://aquariumkarlovac.com/aquatika-uzivo/

U ovom akvariju se nalaze najveći primjerci riba te samim time je i najatraktivniji. U velikom akvariju prikazane su ribe iz porodice jesetri: kečiga, ruska jesetra, bijela jesetra, atlantska jesetra, sibirska jesetra. Inače, jesetre su jedna od najstarijih ribljih vrsta i potječu još iz doba dinosaurusa. U vrijeme mrijesta neke forme kreću na dug put iz mora prema slatkim vodama. Nekada je ruska jesetra plivala i našim Dunavom, Dravom i Savom, a nakon pregradnje Dunava u Đerdapu izumrla je u tim rijekama. 

Isto tako, kečiga se nekada nalazila u nizinskom toku rijeke Kupe, niže od Kamenskog kraj Karlovca, dok danas u Hrvatskoj nastanjuje Dunav, Savu, Dravu i Muru.
Također, možete vidjeti i dva iznimno velika primjerka sivog glavaša koji je poseban po tome što se hrani isključivo planktonom koristeći filtracijski aparat koji ima velik broj češljastih izdanaka što omogućava zaustavljanje organizama veličine od 40 do 60 mikrona.

Naposlijetku podsjetimo da je AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC nastala u okviru projekta pod nazivom „SLATKOVODNI AKVARIJ I MUZEJ RIJEKA – KAQUARIUM“ kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. u iznosu 36,2 mil kn, a ukupna vrijednost projekta je 36,7 mil kn. 

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.