PROMO

PROVJERITE U TRGOINGU

Koji model krovnog prozora odabrati za svoje potkrovlje?

Koji model krovnog prozora odabrati za svoje potkrovlje?
VELUX

Dobar položaj krovnog prozora koji omogućuje lijepe vizure i vezu s okolinom pridonijet će boljoj kvaliteti stanovanja.

Uređujete potkrovlje i već znate da su obilje prirodne svjetlosti i dovoljna količina svježeg zraka osnovni preduvjeti za stvaranje ugodnog i zdravog okruženja u domu. No, koji model krovnog prozora odabrati odabrati kako bismo najbolje iskoristili mogućnosti prostora pod kosim krovom. Koji način upravljanja odabrati, gdje treba biti smještena ručka prozora da bi nam bila nadohvat ruke i na koju poziciju prozor ugraditi obzirom na nagib krova? 

Dobar položaj krovnog prozora koji omogućuje lijepe vizure i vezu s okolinom pridonijet će boljoj kvaliteti stanovanja.

Pogled na park ili prolistalu krošnju u vrtu dok sjedimo za blagovaonskim stolom ili se odmaramo na sofi u dnevnom boravku pogoduje našem dobrom raspoloženju i osjećaju povezanosti s prirodom. S obzirom na visinu nadozida u potkrovlju i nagib krova, moguće je birati između dva osnovna tipa prozora – s gornjom ručkom ili s dvije ručke – a oba pružaju različite mogućnosti u organizaciji prostora. 

VELUX krovni prozor s gornjom ručkom ima prozorsko krilo koje se rotira oko središnjeg ovjesa. Ručka za upravljanje smještena je u gornjoj zoni krila. Kako biste maksimalno iskoristili vaš prostor pod kosim krovom pozicionirajte VELUX krovni prozor tako da se gornja ručka prozora nalazi na visini do 220 cm – nadohvat ruke. Prostor ispod prozora iskoristite za smješanje namještaja. Budući da je ručka prozora smještena u gornjoj zoni prozora, namještaj neće ometati otvaranje i zatvaranje prozorskog krila.

VELUX krovni prozor s dvostrukim načinom upravljanja i dvostrukim ovjesom ima dodatnu ručku na donjem rubu prozorskog krila. Dvostruki ovjes omogućuje rotiranje krila na dva načina. Središnji ovjes rotira krilo oko središnje, dok gornji ovjes rotira krilo oko osi na gornjem rubu prozora. Ovi modeli su idealno rješenje kad u potkrovlju imate viši parapetni zid i nagib krova od 20 do 55 stupnjeva. Otvaranjem ovog modela prozora oko gornje osi dobit ćete prekrasan, neometan panoramski pogled na vanjski prostor.

Za više savjeta zatražite pomoć VELUX stručnjaka putem: www.velux.hr/savjetovanje

VELUX asortiman potražite u Trgoingu na Baniji, Matka Laginje 17, Karlovac. 

KONTAKT: 047/646 - 041, 646 - 042, [email protected]www.trgoing.hr

PRATITE NAS NA FACEBOOKU...

 

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.