PROMO

BIT ĆE DOSTUPNIJE

Mobilno reciklažno dvorište ponovo na terenu: Karlovčani još lakše mogu besplatno odložiti različite vrste opasnog i neopasnog otpada

Mobilno reciklažno dvorište ponovo na terenu: Karlovčani još lakše mogu besplatno odložiti različite vrste opasnog i neopasnog otpada
Čistoća

Osim u mobilno, otpad Karlovčani mogu dovesti i u reciklažna dvorišta na Ilovcu i Maloj Švarči

Mobilno reciklažno dvorište od idućeg će tjedna ponovo biti u različitim dijelovima Karlovca pa stanovnicima još dostupnija mogućnost besplatnog odlaganja različitih vrsta opasnog i neopasnog otpada.

- U ponedjeljak, 6. rujna, opasni i neopasni otpad moći će odložiti u mobilno reciklažno dvorište prvo građani s područja MO Mahična - Tuškani, a potom i građani s područja MO Donje Mekušje. U srijedu, 8. rujna, mobilno reciklažno dvorište bit će postavljeno u MO Rečica, i poslije toga u MO Šišljavić. U petak, 10. rujna bit će na području MO Zadobarja, a nakon toga će biti postavljeno u MO Gornje Stative, najavili su iz Čistoće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetili su da je mobilno reciklažno dvorište namijenjeno odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina otpada koje građani mogu besplatno odložiti i to: neopasnog otpada (ambalaža od papira i kartona, papir i karton, staklo, ambalaža od plastike, plastika, stiropor, tekstil, gume, ambalaža od metala (limenke), obojeni metali, metali, stari lijekovi, jestiva ulja i masti, deterdženti,) te opasnog otpada (boje i lakovi, ambalaža onečišćena opasnim tvarima, baterije i akumulatori, fluorescentne cijevi, medicinski otpad, pesticidi, prazni spremnici pod tlakom, otapala, kiseline, lužine, otpadni antifriz, električna i elektronička oprema.)

- Ukoliko građani s navedenih područja neće biti u mogućnosti odložiti otpad u mobilno reciklažno dvorište u vrijeme dok će biti na području njihovog mjesnog odbora, uvijek to mogu učiniti u jednom od dva reciklažna dvorišta: na Ilovcu i na Maloj Švarči, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 15 sati, utorkom i četvrtkom od 12 do 20 sati, te subotom od 7 do 15 sati, napomenuli su iz Čistoće, dodavši da je raspored postavljanja mobilnog reciklažnog dvorišta s lokacijama i terminima postavljanja na njihovoj web stranici: www.cistocaka.hr.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!