PROMO

Proljeće je pred vratima – nakon duge zime pripremite svoju kožu na toplije uvjete

Proljeće je pred vratima – nakon duge zime pripremite svoju kožu na toplije uvjete

Nakon duge i hladne zime, proljeće konačno stiže i sa sobom donosi toplo vrijeme i sunčane dane. Vrijeme je da zimske čizme i toplu odjeću ostavimo po strani te uskočimo u lagane suknje i sandale! Osim reorganizacije svoje garderobe, došlo je vrijeme i da prilagodite svoj režim njege kože.

Cheryl Citron, bivša predsjednica Dermatološkog društva New Jerseya, kaže: ništa nije gore za kožu od duge, hladne zime - niska vlažnost u kombinaciji s vrućim zrakom, toplinom i manje svježeg zraka često može učiniti da vaša koža izgleda suho, hrapavo, pa čak i naborano i starije.

Tijekom hladnog i suhog zimskog razdoblja vašoj je koži bila potrebna posebna njega bazirana na puno hidratacije. No, kako se vrijeme mijenja u toplo i vlažno, vrlo je važno da se vaša njega kože prilagodi potrebama vaše kože ovisno o novim vremenskim uvjetima. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da dočekate sunce s lijepom, blistavom kožom.

Napravite piling kože

Prvi korak na putu do blistave kože počinje uklanjanjem zaostalog sloja zime. Iako se stanice kože stalno regeneriraju, vaše teška zimska odjeća možda su sprječavale mrtvu kožu od učinkovitog ljuštenja. Najbolji način za piling kože je da napravite vruću kupku i odradite snažan, ali nježan piling cijelog tijela. Prođite cijelo tijelo, posebno ona mjesta koja su sklona grubim mrljama - koljena, laktovi, stopala, ruke i leđa.

Imajte na umu da je većina pilinga za tijelo pregruba za korištenje na licu te za njega koristite nježnije proizvode. Nakon pilinga uvijek nanesite hidratantnu kremu kako biste nahranili svoju kožu!

Zaštita od sunca

Prije svega, imajte na umu da ćete u proljeće više vremena provoditi vani i biti ćete izloženi opasnim sunčevim zrakama. Nabavite kremu sa zaštitnim faktorom i to barem 30 i nanesite je na kožu kad znate da ćete biti izloženi suncu. Zaštitnu kremu možete pronaći u mnogim većim trgovačkim lancima, kao što su Plodine, a za više informacija možete iz kućnog naslonjača prolistati online Plodine katalog.

Hidratacija

U proljeće prirodna ulja u vašoj koži postaju uravnoteženija, dok ste tijekom zime morali svojoj koži osigurati puno hidratacije. S obzirom da vaša koža u proljeće luči više masnoće, s hidratantnim proizvodima ne trebate pretjerivati. Ipak, hidratacija je jedan od ključnih koraka za postizanje lijepe kože.

Tijekom zime često piling može dovesti do uklanjanja vlage s vaše kože, čineći je još sušijom. No, tijekom proljeća poželjno je piling kože nekoliko puta tjedno. To će pomoći vašoj koži da se riješi mrtvih stanica kože i izgleda meko i blistavo.

Pijte dosta vode

Voda je bitan čimbenik zdravog tijela i zdrave kože. Pijte najmanje 8 šalica vode dnevno kako biste pomogli svojoj koži da smanji toksine.

Jedite svježe voće i povrće

Govoreći o hidrataciji, sjajan način da unesete više vode u dan je grickanje svježeg voća i povrća. Svježe voće i povrće može biti ukusan međuobrok i ono koje je prepuno vode koja je potrebna vašem sustavu – plus vitamini i hranjive tvari. 

Voda također pomaže vašoj koži da zadrži svoju elastičnost, što znači da može pomoći u borbi protiv znakova starenja. Izvrsna hrana za zdravu kožu uključuje zelenu salatu, brokulu, grejp, mrkvu, jabuke i lubenicu. Istraživanja su pokazala da su agrumi posebno korisni za zdravlje kože.

Uživajte u dolasku proljeća te prilagodite njegu kože toplim uvjetima te većoj izloženosti suncu kako bi vam koža bila zahvalna. 

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.