PROMO

FOI VARAŽDIN

Ovo je studij koji povezuje biznis i informatiku i stvara najtraženiji kadar na tržištu!

Ovo je studij koji povezuje biznis i informatiku i stvara najtraženiji kadar na tržištu!

Varaždinski FOI jedini je fakultet u Hrvatskoj koji povezuje i informatička znanja i poslovne vještine, a svoje je studije nedavno u potpunosti modernizirao. Evo zašto se isplati studirati FOI…

U skladu sa suvremenim trendovima, a osluškujući potrebe poslodavaca na brzorastućem IT tržištu rada, Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, koji možete studirati u Varaždinu, Sisku, Zaboku i Križevcima, redovito unapređuje i modernizira svoje studije. Tako je na sveučilišnom informatičkom preddiplomskom studijskom programu Informacijski i poslovni sustavi (IPS) napravljen iskorak u četiri nova inovativna i interdisciplinarna područja, a od ove je akademske godine inovirao i stručni informatički preddiplomski studijski program Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja (ITDP). Tu je i sveučilišni ekonomski preddiplomski studijski program Ekonomika poduzetništva (EP), na kojem studenti ne dobivaju samo ekonomska znanja, već i danas vrlo tražene informatičke vještine.

INFORMACIJSKI I POSLOVNI SUSTAVI

Revidirani studijski program Informacijski i poslovni sustavi na prvoj i drugoj godini studija studentima omogućava polaganje iste grupe obaveznih predmeta, dok im se na trećoj godini omogućavaju nove izbornosti, odnosno nove četiri grupe izbornih predmeta, usklađenih s ovim modulima koji su kreirani u suradnji s poslodavcima:

Razvoj programskih sustava

Informatizacija organizacija na globalnoj razini dobila je nezaustavljiv zamah u području digitalizacije, što u Europi nazivamo Industrijom 4.0. Primjena i integracija navedenih koncepata i tehnologija u informacijske sustave zahtijeva temeljite promjene u načinu promišljanja o dizajnu organizacijskih struktura i lanca vrijednosti.

Umjetna inteligencija u poslovanju

Umjetnu inteligenciju čine strojno učenje, vizualizacija podataka i znanja, automatsko zaključivanje, robotika, inteligentni agenti i slično.

Umreženi sustavi i računalne igre

Područje umreženih sustava obuhvaća četiri komponente: kiber-fizički sustavi, Internet stvari, Internet usluga i pametne tvornice, a računalne igre su isto tako značajan smjer razvoja informatike koji povezuje brojne discipline, a kod mladih vrlo atraktivan.

Analiza i dizajn poslovnih sustava

Jedno od ključnih područja djelovanja FOI-ja je istraživanje razvoja informacijskih sustava te interakcije poslovnih procesa i informacijske tehnologije, po čemu je jedinstven u Hrvatskoj.

Novi popis predmeta na ovom studiju vidite ovdje: https://www.foi.unizg.hr/sites/default/files/IPS_v1.2_predmeti.pdf

EKONOMIKA PODUZETNIŠTVA

Učenje temeljeno na radu, kao i učenje temeljeno na rješavanju problema s naglaskom na razvoj kritičkog mišljenja studenata i sposobnost rješavanja konkretnih problema važni su u izvođenju studijskih programa na FOI-ju. – U našu nastavu uključen je veliki broj stručnjaka iz prakse jer surađujemo s više od 400 tvrtki iz Hrvatske i šire, koji kroz intenzivne programe inkorporirane u nastavni proces prenose svoja znanja i iskustva našim studentima – kažu FOI-jevci i naglašavaju da više od 80 posto studenata (posebice u IT-u) pronalazi posao već po završetku fakulteta, jer njihove karijere započinju već tijekom studiranja. IT sektor ne prepoznaje samo vrijednost i važnost naših informatičara, već i ekonomista, koji stječu važne poslovne vještine za današnji koncept po kojem funkcioniraju najveće i najvažnije moderne kompanije u svijetu. Ovaj se studij također pokazao i kao odličan preduvjet za pokretanje vlastitog poduzetničkog pothvata.

INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE I DIGITALIZACIJA POSLOVANJA

Stručni studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja, koji je do nedavno nosio skraćeno naziv PITUP, razvili smo u dva nova smjera – Razvoj aplikacija i Informatička podrška poslovanju, kako bi studentima omogućili razvoj u željenom području. Nakon prve zajedničke godine, u drugoj godini slijedi usmjeravanje prema jednom od tih dvaju područja. Studij traje šest semestara (tri godine), i u potpunosti je prilagođen studentima koji su paralelno i u radnom odnosu. Studij se može polaziti u Varaždinu, Zaboku, Sisku i Križevcima.

Novi popis predmeta na ovom studiju vidite ovdje: https://www.foi.unizg.hr/sites/default/files/ITDP_v1.3_predmeti.pdf

PRAKSA NA SVIM RAZINAMA STUDIJA, APLIKACIJE ZA STUDENTE, RADIONICE, AKADEMIJE, STUDIJSKA PUTOVANJA…

Praksa je na FOI-ju obavezna na svim razinama studijima. Studenti diplomskih studija svoju praksu odrađuju kroz 160 sati, dok studenti stručnog studija ITDP obavezno provode 120 sati na stručnoj praksi. Stručna praksa se bazira na job shadowing modelu, konkretnim poslovnim zadacima i mentoriranju profesionalaca. S poslodavcima organiziramo i zajedničke akademije na kojima studenti mogu steći 2-3 ECTS boda, tijekom kojih studenti imaju priliku raditi na razvoju nekog proizvoda i poslovnog plana te na taj način teorijsko znanje prenijeti u praktično okruženje. Vlastitom ekspertizom, studentima je na raspolaganje stavljeno i korištenje desetak korisnih aplikacija koje olakšavaju studiranje, a najnovija – CPSRK APP do sada nije postojala na hrvatskim sveučilištima i na jednom mjestu studentima daje informacije o stipendijama, natjecanjima, konferencijama, radionicama, posjetama poduzećima i sl. FOI studentima omogućava i semestralnu posudbu laptopa, daje i stipendiju onim najaktivnijima, a poslovne pothvate studenata sufinancira i operativno podržava kroz program STARTUP@FOI.

Još uvijek razmišljate što vrijedi upisati? Pogledaj priče bivših studenata FOI-ja i sve će vam biti jasno! https://cpsrk.foi.hr/alumni-price/


 

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.