PROMO

BOGAT PROGRAM

Dođite u Križevce na Križevačko veliko spravišče

Dođite u Križevce na Križevačko veliko spravišče

Prvi dan manifestacije završit će Piviščem na kojem će se moći probati craft pive članova Križevačke udruge pivara, zatim spektakularnim vatrometom i koncertom Hari Mata Harija.

U Križevcima se od 3. do 5. lipnja održava Križevačko veliko spravišče – manifestacija koja uključuje najveću interaktivnu predstavu na otvorenom, kreativno – zabavni program za djecu, eno i gastro ponudu prigorskoga kraja te koncerte popularnih izvođača – Hari Mata Harija, Najboljih hrvatskih tamburaša i Nine Badrić. 

Manifestacija se službeno otvara u petak, 3. lipnja u 21 sat tradicionalnom predstavom o pomirbi križevačkih purgera i kalničkih šljivara na kojoj će posjetitelje dočekati vino, voda i čaša kako bi zajedno s glumcima mogli nazdravljati po Križevačkim štatutima tijekom cijele predstave. 

Prvi dan manifestacije završit će Piviščem na kojem će se moći probati craft pive članova Križevačke udruge pivara, zatim spektakularnim vatrometom i koncertom Hari Mata Harija.

S obzirom da predstava uključuje prikaz svatova, a svatovi ne mogu proći bez tradicionalnog svatovskog vola, organizatori vas pozivaju na besplatnu podjelu svatovskog vola u subotu od 13,00 sati uz zdravice po Križevačkim štatutima.

Želite probati najbolja lokalna vina uz besplatnu degustaciju čvaraka i nastup tamburaša? Tada vas organizatori pozivaju na Večer vina i čvaraka koja je na rasporedu u subotu, 4. lipnja u 20,00 sati. Drugi dan manifestacije završit će koncertom Najbolji hrvatskih tamburaša na glavnoj pozornici.

Lovački paprikaš moći će se besplatno kušati u nedjelju od 13,00 sati dok će u 16,00 sati početi tradicionalna Štruklijada na kojoj će vještine u pripremi štrukla predstaviti brojni mjesni odbori i gradske četvrti Križevaca, a svi posjetitelji će nakon degustacije moći glasati za najbolje štrukle.

Tu je i trodnevni bogat program za djecu u kojem će djeca moći pjevati, plesati, sudjelovati u vožnjama spretnosti, predstavi, oslikavanju parkirališta, promatrati Sunce te sudjelovati u zabavnim križevačkim starim igrama ili pak uživati u vožnjama u sklopu lunaparka. Tu je i već poznati KUFER festival koji donosi kreativne radionice za djecu, žonglerske showove, predstave, vatreni show te nastupe DJ-eva Ivana Šimoneka, Roberta Radamanta, MSuna i Marija Kovača.

Izložba old timer vozila, pucanje iz povijesnog topa u središtu grada, nastupi kulturno-umjetničkih društava, mažoretkinja te brojna druga događanja uz svakodnevnu eno i gastro ponudu u sklopu projekta Zdravo Križevci, čekaju vas ove godine na 54. Križevačkom velikom spravišču. Spravite se i dođite u Križevce od 3. do 5. lipnja.

Pokrovitelji manifestacije su Ožujsko pivo, KTC d.d., Radnik d.d., Erste banka, Koprivničko-križevačka županija, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Cenzig Insaat Sanayi ve Ticerat Anonim Şirketi, Robin d.o.o., Agro-Vet d.o.o., Kašik d.o.o. i Poljocentar d.o.o.. 

Organizatori manifestacije su Grad Križevci i Turistička zajednica Grada Križevaca. Više detalja potražite na www.spravisce.com.

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.