PROMO

JAVNA USTANOVA

Aquatika za Valentinovo! Predstavljanje knjige "Kvarnerski otoci pješice i biciklom"

Aquatika za Valentinovo! Predstavljanje knjige

Povodom Valentinova organiziramo jedno posebno predstavljanje knjige u Aquatici u utorak 14. veljače u 18 sati. Radi se o knjizi "Kvarnerski otoci pješice i biciklom" autorskog dvojca Lare Černicki i Staše Forenbaher.

O KNJIZI

Lara Černicki i Stašo Forenbaher već su se svojim prethodnim zajedničkim knjigama okazali kao izvrsni poznavatelji hrvatske prirodne i kulturno-povijesne baštine, kao predani istraživači koji su javnosti otkrili niz do tada zapostavljenih spomenika kulture i kao vješti pisci koji kod čitatelja pobuđuju strast za istraživanjem često zaboravljenih kutaka naše domovine. Ovog puta fokus svojeg interesa usmjerili su na kvarnerske otoke.

Knjiga Kvarnerski otoci pješice i biciklom sastoji se od četiri poglavlja koja se podudaraju s četiri velika kvarnerska otoka: Krkom, Cresom, Lošinjem i Rabom. U poglavlje o Krku uključen je i nenaseljeni otok Prvić, dok poglavlje o Lošinju obuhvaća i otočiće lošinjskog arhipelaga: Ilovik sa Svetim Petrom, Susak i Unije. U knjizi je opisano 70-ak izleta po navedenim otocima, više od 50 pješačkih i petnaestak biciklističkih. Detaljni opisi upotpunjeni su preglednim kartama, daljinarima, bogatim informacijama o kulturno-povijesnoj baštini otoka i brojnim kvalitetnim fotografijama.

Knjiga je namijenjena hodačima i biciklistima rekreativcima umjerenih ambicija, ljubiteljima čarobne prirode i znatiželjnicima željnim istraživanja tragova prošlosti koje su za sobom ostavili ljudi koji su tisućljećima oblikovali kulturni krajolik kvarnerskih otoka.

Na predstavljanju knjige u Aquatici autori će nas povesti u obilazak kvarnerskih otoka riječju i fotografijama, upoznati nas sa skrivenim biserima Hrvatskog primorja, ali i ispričati nam na koji način prikupljaju materijal za svoje uspješne knjige te kako povezuju životno i autorsko partnerstvo.

O AUTORIMA

Lara Černicki diplomirana je polonistica i rusistica. Bavi se publicistikom pišući popularne članke s povijesnom, kulturnom i prirodoslovnom tematikom. Stašo Forenbaher diplomirani je inženjer građevinarstva i antropološki arheolog, autor brojnih znanstvenih članaka i knjiga.

Autori su istodobno i životni partneri koji svoje slobodno vrijeme provode u šetnjama, vožnji biciklom i istraživanju prirodnih ljepota i kulturne baštine Hrvatske. Zajedno su napisali još četiri knjige: Drvene crkve između Kupe, Starim cestama do mora, Starim cestama preko Velebita i Kratke šetnje u prošlost.

Dođite na ovo predstavljanje i uživajte u obilasku kvarnerskih otoka i otkrivanju skrivenih bisera Hrvatskog primorja.

Ujedno povodom Valentinova omogućujemo svim zaljubljenim posjetiteljima Aquatike idući tjedan od 13. do 19. veljače 50% popusta na drugu ulaznicu za odrasle. Dođite i razveselite svoju voljenu osobu jedinstvenim doživljajem tajanstvenog slatkovodnog svijeta kojeg prikazujemo. Istražite bogatstvo bioraznolikosti naših rijeka, od izvora do ušća.

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.