PROMO

PROVJERITE!

STEM sveučilišno obrazovanje za kreativne industrije u Požegi: Ruralno - zeleno - održivo - digitalno

STEM sveučilišno obrazovanje za kreativne industrije u Požegi: Ruralno - zeleno - održivo - digitalno
FTTR Požega

Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku se razvio na temeljima Veleučilišta u Požegi, inicijativama i odlukama o njegovom preustroju u fakultet.

Turizam je jedna od glavnih strateških odrednica Programskog razdoblja Europske Unije 2021. – 2027 te  prioritetno područje javnih politika u okviru Strateškog cilja 1. Konkurentno i inovativno gospodarstvo u Nacionalnoj razvojnoj strategiji Republike Hrvatske do 2030. godine, te se studiranje u ovom području smatra izrazito perspektivnim. Ruralno-zeleno-održivo-digitalno- uključi se u teme obrazovanja za sigurno zapošljavanje!

U sektoru turizma i ruralnog razvoja Fakultet provodi visokoškolsko i cjeloživotno obrazovanje iz područja biotehničkih i društvenih znanosti fokusirano na znanstvenom i stručnom radu, osiguranju kvalitete, međunarodnoj suradnji i suradnji sa lokalnom zajednicom s ciljem brze zapošljivosti studenata. Naglasak je na osposobljavanje stručnjaka za obavljanje operativnih i upravljačkih poslova u selektivnim oblicima turizma, profitnom i neprofitnom sektoru te javnim organizacijama vezanim uz područje turizma.  Studenti se osposobljavaju i za obavljanje operativnih poslova iz ostalih interdisciplinarnih područja povezanih s turizmom: elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo, računovodstvo i enogastronomija. Studenti imaju priliku učiti na konkretnim poslovnim modelima te razvijati svoje inovativne poslovne planove u turizmu i ugostiteljstvu, uz mentoriranje gospodarstvenika i stručnu praksu kao dio nastave.

Preddiplomski sveučilišni studij

  • Turizam – univ.bacc.oec. (180 ECTS)

Preddiplomski stručni studiji:

  • Enogastronomija - bacc. ing. techn. aliment. (180 ECTS)

  • Elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo- bacc.inf. (180 ECTS)

  • Računovodstvo – bacc.oec. (180 ECTS)

Studenti su uključeni u čitav niz aktivnosti: Erasmus program, stipendije, sudjelovanja na izlaganjima, konferencijama, sajmovima, radionicama, zajedničkim istraživanjima i sl. Fakultet organizira posjete institucijama partnerima (HGK, HOK, Županija, Regionalni razvojni uredi i agencije, Turistička zajednica), zajednička druženja, posjete kulturnim manifestacijama u gradu i okolici (knjižnica, koncerti, dani otvorenih vrata), susreti s ostalim vanjskim dionicima, obilasci postrojenja tvrtki partnera, OPG-ova, sudjelovanje u sportskim aktivnostima, volonterski rad u lokalnim civilnim udrugama i akcijama i sl.
Prostorni kapaciteti smješteni su na više lokacija te obuhvaćaju glavnu zgradu u Požegi, Klijet i spremište vina u Podgorju, vinograd, prodavaonicu vina, Studentski dom dr. Franjo Tuđman sa 110 ležajeva i Studentski centar.

Kreiraj svoju karijeru u STEM sektoru i studiraj na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi!

www.ftrr.hr ; https://www.facebook.com/ftrrpozega

KONTAKT:  [email protected] ; 034-311-460

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.