PROMO

PUTOVANJA

Putujte Europom avionom - pogledajte ove nevjerojatne destinacije!

Putujte Europom avionom - pogledajte ove nevjerojatne destinacije!

Putovanja avionom sve su popularnija u posljednje vrijeme. Razlog tome je znatno kraće vrijeme putovanja za razliku od putovanja autobusom koje nerijetko traje i duže od 20 sati. Provjerite koje su najpopularnije destinacije ove godine!

Kada govorimo o europskim putovanjima prvo što vam pada na pamet jesu nepoznati krajevi i egzotične litica, vrhunska arhitektura i jedinstvena kultura? Onda će vas sigurno tradicija, znamenitosti i stil života destinacija koje opisujemo u nastavku teksta ostaviti bez daha.

Zašto posjetiti London?

London je grad različitosti. Od umjetnosti, povijesti i kulture preko odlične hrane i vrhunskih pubova pa sve do parkova i prirodnih ljepota… svatko će pronaći nešto za sebe. Iz tog je razloga London jedan od „najaktivnijih“ gradova na svijetu u kojem se uvijek nešto novo događa. Urbani neboderi i drevna arhitektura Londona skladno koegzistiraju te mame poglede znatiželjnih prolaznika. Ako se još uvijek premišljate oko kupovine karata za let Zagreb London, donosimo vam nekoliko odličnih razloga zašto posjetiti ovaj grad:

Uživajte u rijeci Temzi

Rijeka Temza jedan je od najslikovitijih dijelova grada. Ondje možete uživati u prekrasnoj prirodi te jedinstvenim krajolicima, osobito tijekom zalaska sunca.

Istražite nove i povijesne znamenitosti

Poznati London Eye nudi panoramski pogled na grad koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Na vašem putovanju kroz London ne propustite posjetiti znamenitosti kao što su Westminsterska opatija te Westminsterska palača. Bacite pogled na čuveni Big Ben, jedan od najpoznatijih satova na svijetu.

Uživajte u zelenilu parkova

London obiluje travnatim zelenim površinama; grad broji više od 3000 parkova. Dakle, nijedno putovanje u ovaj grad nije potpuno bez posjeta barem jednom od poznatih parkova kao što su Victoria Park ili Hyde Park u kojem se često održavaju razni koncerti.

Je li Lisabon vaša idealna destinacija?

Lisabon, grad smješten na rijeci Tejo, poznat je po jedinstvenom povijesnom centru, zadivljujućoj arhitekturi, fantastičnoj hrani te šarenim azulejosima odnosno portugalskim keramičkim pločicama kojima su ukrašene fasade domova, ali i drugih javnih površina. Grad obogaćuje arhitektura koji oduzima dah. Tu su zanimljivi dvorci iz drevne povijesti, neobično popločane zgrade, starinski tramvaji i još puno, puno sadržaja koji ga čine tako privlačnim turistima iz raznih krajeva svijeta. Uživajte u vidikovcima s kojih se pruža prekrasan pogled na grad; pastelno obojene kuće, zanimljivi tramvaji, povijesne građevine i uređeni parkovi s fontanama mamit će vas da se još neko vrijeme zadržite ovdje. Lisabon je prepun prekrasno uređenih vrtova, a šetnja kroz Jardim Botanico zasigurno će vas u to i uvjeriti. Ovo je jedan od najboljih javnih gradskih vrtova, koji je, iako se nalazi u srcu gradu, skriven od okolnih ulica. Uputite se u ovome smjeru i pronađite utočište od svakodnevne urbane vreve i energičnosti. Napravite cjelodnevni piknik ili jednostavno prošećite vrtom i uživajte u egzotičnim biljkama.

Let iz Zagreba za Lisabon potrajat će oko 5 sati, dok je let Zagreb London puno kraći te traje nešto više od dva i pol sata.

Zašto se Amsterdam mora naći na popisu najpopularnijih destinacija?

Glavni grad Nizozemske, Amsterdam, poznat je po svojim kafićima, kućicama na brodovima, povijesnoj arhitekturi te velikom broju kanala koji prolaze kroz grad. Amsterdam je osnovan 1275. godine te je s vremenom postajao sve važnije središte zemlje. U gradu na rijeci Amstel možete istraživati pregršt muzeja, galerija, parkova te uživati u povijesnim i zanimljivim činjenicama. Odlučite li se za „krstarenje“ po kanalima imat ćete priliku vidjeti grad iz drugačije perspektive.

Ako je lijepo vrijeme, sjednite na bicikl i provozajte se gradom koji broji više od 800 km uređenih biciklističkih staza. Možete unajmiti bicikl na cijeli dan ili se odlučiti za vođenu biciklističku turu.

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.