PROMO

PROMO

Zlatna pravila o štednjaku

Zlatna pravila o štednjaku

Koji god štednjak izabrali sigurni smo da će rezultati vaših savršeno pripremljenih jela neće razočarati.

Najprije da definicijom odgovorimo o kojem točno ovdje kuhinjskom uređaju govorimo. Dakle, štednjak je kuhinjski uređaj koji u jednom uređaju sadrži pećnicu i ploču za kuhanje.

Nakon što smo razjasnili samu definiciju štednjaka krenimo dalje u vrste štednjaka i što sve trebate znati pri kupnji štednjaka.

S obzirom da su štednjaci potpomognuti ventilatorima samim time šire toplinu ravnopravno te proces kuhanja čine dosljednim. Sam štednjak može se koristiti kao mjesto za pohranu, pa će tako u štednjaku stajati veliko posuđe za pečenje. Štednjak je poznat po svom izgledu, taj robusan i moćan izgled daje mu mogućnost da vizualno podigne svaku kuhinju, bez obzira na njezinu veličinu! Osim dizajna ono što je dosta bitno je da je štednjak nekada doživotna investicija. To je uređaj koji uz pažjivo održavanje služi kućanstvu godinama.

Zlatna pravila na koje je idealno imati odgovor prije kupovine štednjaka

  1. Financije, odnosno budžet kojim raspolažete za kupnju štednjaka

  2. Prostor i vrsta napajanja

  3. Vrsta radne ploče

  4. Dizajn štednjaka

  5. Dodatna oprema, odnosno karakteristike

Kako bismo vam olakšali donošenje odluke pročitajte u nastavku par savjeta.

  • Cijena – što se cijene tiče štednjak na plin u startu je jeftinija opcija od onog električnog iako volimo naglasiti kako je električni štednjak dugoročno isplativiji.

  • Energetska učinkovitost – indukcijski štednjaci su po ovom parametru daleko najbolji izbor. On izravno grije posuđe, a samim time i sadržaj unutar njega te nema nepotrebnog trošenja energije.

  • Brzina – ako vam je bitno koliko brzo će vam voda proključati ili koliko ćete brzo ugrijati neko jelo onda svakako savjetujemo indukcijski štednjak. Većina indukcijskih ploča ima opciju brzog zagrijavanja te će vodu dovesti do ključanja u samo nekoliko sekundi.

Razlike između pećnice unutar štednjaka i one ugradbene zaista nema. Što se pećnice tiče ovdje ćete morati izabrati izvor napajanja pa tu govorimo o električnom ili plinskom napajanju ili o parnim, ventilacijskim ili konvencionalnim pećnicama. Također opcije čišćenja pećnice treba svakako uzeti u obzir pri odabiru.

Danas su štednjaci svakako puno manje popularni od ugradbenih pećnica, ali nudimo vam zaista veliki izbor dizajna i tehnologije te vjerujemo kako ćete pronaći nešto za svoju kuhinju i stil života. Svakako je na vama ona prva odluka, a to su vaši prioriteti i svjesnost onoga što vam zaista treba.

Zapitajte se najprije koji izvor energije ćete koristiti. Radi li se o struji ili plinu? Kada je riječ o pećnicama većina bira električnu energiju. Električne pećnice svakako su preciznije, zagrijavaju brže, a peku ravnomjerno. Osobe koje kupuju štednjak svakako za ploču za kuhanje češće biraju plinske plamenike umjesto indukcije.

Nadalje, nakon što ste izabrali izvor energije treba odabrati između klasične ili parne pećnice. Sve zavisi o tome koliko pećnicu često koristite i jeste li spremni podignuti svoja jela na višu razinu?! Ako jeste onda svakako savjetujemo da vaš izbor bude parna pećnica. Osim što će vaše namirnice dobiti skroz drugi okus, one će biti savršeno profesionalno pripremljene.

Koji god štednjak izabrali sigurni smo da će rezultati vaših savršeno pripremljenih jela neće razočarati.

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.