PROMO

STRUKA I TI

Djecu sve više interesira strojarstvo, a Tehnička škola Karlovac prednjači sa zanimanjima

Djecu sve više interesira strojarstvo, a Tehnička škola Karlovac prednjači sa zanimanjima

Modernizacija strukovnog obrazovanja u sklopu projekta „STRuKA i TI“

Tehnička zanimanja privlače sve više mladih što i ne čudi obzirom na izazove koje postavlja suvremeno tržište rada. Kako bi se što bolje na njemu snašli i razvili svoje potencijale, mnogi se odlučuju upravo za zanimanja iz podsektora strojarstva. Uz to što su vrlo tražena, praktična su i zanimljiva, posebice kada je klasična teorijska nastava potkrijepljena praktičnim radom na najmodernijoj opremi s kakvom će uskoro raditi i Tehnička škola Karlovac.  

Riječ je o školi koja nosi oznaku Regionalnog centra kompetentnosti i ističe se kao predvodnik u pogledu visokog standarda kvalitete strukovnog obrazovanja. Kroz projekt „STRuKA i TI“ uspostavit će programske i kadrovske uvjete za unaprjeđenje učenja kroz praksu za učenike i odrasle polaznike strukovnog obrazovanja u podsektoru strojarstva Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac. Krajnji cilj projekta jest povećanje zapošljivosti, ali i stjecanje modernih i kompetitivnih znanja za daljnje obrazovanje. 

Sve to bit će učenicima dostupno od sljedeće školske godine u novim prostorima Regionalnog centra kompetentnosti, smještenim u nekadašnjoj Oružani u centru Karlovca. Partneri na projektu - Tehnička škola Požega, Srednja škola Slunj, Obrtnička i tehnička škola Ogulin te Strukovna škola Gospić, imat će priliku svoje učenike dovoditi na praksu u Karlovac i tako i njima omogućiti modernizirana znanja i prakse. 

Svemu prethodi i stjecanje dodatnih vještina i kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora za provedbu redovitog strukovnog obrazovanja, a sve kako bi što bolje prenosili znanja učenicima.

Konkretno se u Tehničkoj školi Karlovac učenicima nude programi za zanimanja CNC operater/CNC operaterka, tokar/ka, alatničar/ka, strojobravar/ka, instalater/ka grijanja i klimatizacija, vodoinstalater/ka, limar/ka JMO, autolimar/ka JMO, automehaničar/ka JMO, računalni/a tehničar/ka za strojarstvo, strojarski/a računalni/a tehničar/ka te automehaničar/ka. 

Osim što će od projekta „STRuKA i TI“ profitirati učenici i nastavno osoblje, omogućeno je i bolje povezivanje gospodarstvenika s budućom radnom snagom. Bitan iskorak predstavlja i mogućnost obrazovanja odraslih u podsektoru strojarstva, dok će se djeca s teškoćama u razvoju moći osposobiti za strojarskog tehničara, a osobe s invaliditetom za strojarskog računalnog tehničara i tako postati konkurentni za realne potrebe tržišta rada.

Sve informacije dostupne su na stranici projekta „STRuKA i TI“.

*Sadržaj publikacije / emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehničke škole Karlovac. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.


 

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.