PROMO

KARIJERA I JA

Učenici osnovnih škola Karlovačke i Ličko - senjske županije kroz predstavu se upoznali s prvim koracima Nikole Tesle

Učenici osnovnih škola Karlovačke i Ličko - senjske županije kroz predstavu se upoznali s prvim koracima Nikole Tesle

Učenici viših razreda osnovnih škola na području Karlovačke i Ličko-senjske županije u proteklih mjesec i pol dana imali su priliku pogledati predstavu “Mali Tesla” u sklopu projekta “KaRijERA i JA” Tehničke škole Karlovac. Kroz nju su mogli dobiti jedinstveni uvid u dječje dane jednog od najvećih znanstvenika na svijetu koji je svoje prve korake i početno obrazovanje dobio upravo u Gospiću i Karlovcu. Adaptaciju Teslinog života prema njegovoj autobiografiji “Moji pronalasci” izveo je Kotar Teatar, a cilj izvedbi bio je podići interes učenika za zanimanja iz sektora elektrotehnike i računalstva koja su trenutno iznimno tražena.

Glumačka ekipa predstave je izvodila u školama tijekom travnja i svibnja te su u tom periodu posjetili OŠ Švarča, OŠ Rečica, OŠ Braća Seljan, OŠ Dragojle Jarnević, OŠ Dubovac, OŠ Grabrik i OŠ Skakavac u Karlovcu, OŠ dr. Ante Starčević Pazarište-Klanac, OŠ dr. Jure Turića i OŠ Dr. Franje Tuđmana Lički Osik u Gospiću; OŠ Vladimir Nazor i OŠ Ivan Goran Kovačić u Dugoj Resi te OŠ Ivane Brlić - Mažuranić i Prvu osnovnu školu u Ogulinu.

Režiju i dramaturgiju predstave potpisuje Mario Kovač, scenografiju Kovač i Matija Kezele, dok je za kostimografiju bila zadužena Tihana Ostreš. U predstavi igraju Nikolina Majdak, Nikola Nedić i Matija Kezele, koji je ujedno i producent te asistent redatelja. Tehnički voditelj je Kristijan Paučnik. 

Tehnička škola Karlovac nositelj je projektaKaRijERA i JA” čiji je cilj uspostaviti programske i kadrovske uvjete koji će unaprijediti praktično učenje za učenike i odrasle polaznike strukovnog obrazovanja u sektoru elektrotehnike i računalstva Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac. 

Konkretno, u tijeku je modernizacija programa za elektrotehničare, elektroinstalatere, elektromehaničare, tehničare za mehatroniku, tehničare za elektroenergetiku, elektroničare, telekomunikacijske montere te autoelektričare. 

U budućnosti će tako učenici Tehničke škole Karlovac, ali i partnerske Srednje škole Slunj, Obrtničke i tehničke škole Ogulin, Strukovne škole Gospić te Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, dobivati modernizirana znanja kako bi se mogli zaposliti na dobro plaćenim radnim mjestima, ili nastaviti obrazovanje.

*Sadržaj publikacije / emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehničke škole Karlovac. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.