MOZAIK

Zašto je piling za usne neizostavni dio rutine njege?

Zašto je piling za usne neizostavni dio rutine njege?

Učinite vaše usne hidratiziranima, mekanima i nježnima na dodir. Svakodnevno radite piling za usne i rezultati su tu!

Učinite svoje usne još zdravijima i ljepšima. Imajte na umu da sama hidratacija nije dovoljna. Potreban je i redoviti piling. Ovaj popularni tretman trebao bi postati broj jedan na popisu vaših rituala njege.

Zašto?

Zato što vam omogućuje piling odnosno uklanjanje mrtve kože. To omogućuje proizvodima sadržanim u balzamima i zaštitnim ruževima da bolje prodru u stanice kože i učine suhe usnice zdravima i lijepima. Osim toga, piling je izvrsna masaža, potiče cirkulaciju krvi i hrani kožu.

Piling za usne je neizostavan korak u rutini njege usana, koji pomaže u uklanjanju mrtvih stanica kože i ostataka šminke, ostavljajući usne mekim, glatkim i hidratiziranim. Blaga formulacija pilinga obično sadrži fine granule poput šećera ili sitnih čestica koje nježno masiraju usne, potičući cirkulaciju krvi i potpomažući obnavljanje kože. Redovito korištenje pilinga za usne može spriječiti suhoću, pucanje i usana te im podariti zdrav i njegovan izgled. Na raspolaganju su vam pilinzi u stiku, tubi ili kremi, svi dostupni na https://www.douglas.hr/. Nakon upotrebe pilinga, usne bolje upijaju hidratantne i hranjive sastojke.

Kako se radi piling za usne?

S obzirom na to da su usne svakodnevno izložene nepovoljnom djelovanju vanjskih čimbenika, sklone su isušivanju i pucanju. Piling za usne to sprječava. Promjenjive temperature, suhi zrak i UV zračenje definitivno im nisu saveznici. Zašto? Jer uzrokuju dehidraciju i isušivanje nježne kože. Zapamtite da su usne gotovo potpuno lišene lojnih žlijezda.

Za piling usana upotrijebite nježnu kozmetiku koja sadrži male granule koje „ljušte” površinski sloj. Ipak, prije nego što ga nanesete na usne, temeljito ih očistite od ostataka šminke. Za to koristite mlijeko za skidanje šminke ili micelarnu tekućinu provjerenih brendova kao što je La Prairie. Zatim nanesite piling na usne i lagano ga utrljajte kružnim pokretima. Ipak, pazite da ne oštetite nježnu kožu. Tretman ne smije trajati duže od 1 minute. Zatim nježno isperite usne mlakom vodom i osušite ih ručnikom. Ne zaboravite nanijeti zaštitnu kremu.

Možete odabrati svoj omiljeni stick, balzam za usne ili ruž za usne. Ipak, zapamtite da kozmetika sadrži hidratantnu tvar koja će njegovati usne i spriječiti isušivanje kože. Proizvodi na bazi prirodnih sastojaka poput pčelinjeg voska, ulja jojobe ili shea maslaca djelovat će odlično. Jednom tjedno možete koristiti i masku za usne za regeneraciju nježne kože usana.

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.