PROMO

VELIKI EKRAN

Edison - od centra svjetske kulture, preko epicentra adrenalina do centralnog mjesta nogometne euforije u Karlovcu

Edison - od centra svjetske kulture, preko epicentra adrenalina do centralnog mjesta nogometne euforije u Karlovcu

Uz brojna događanja u svom redovnom programu, sudjelovanju u Zvjezdanom ljetu, Kino Edison bit će i centralno mjesto s kojeg će se bodriti naša nogometna reprezentacija na Europskom prvenstvu!

U sada već dalekoj i hladnoj veljači ove godine, srca svih kozmopolita i ljubitelja kulture i filma zagrijala je vijest da Kino Edison pokreće Ciklus svjetskog filma i kulture u suradnji sa stranim diplomatskim predstavništvima u Hrvatskoj. Pet mjeseci kasnije, utorak u Kinu Edison postao je omiljeni dan za sve one koji žele iskusiti svijet bez da putuju u neke od najatraktivnijih i najposjećenijih zemalja u svijetu, jer one dolaze u Karlovac. A kako nam kažu iz Kina Edison, i visoki predstavnici odabranih zemalja rado dolaze u Karlovac pa tako i Edisonova zgrada postaje neizostavna postaja za promociju kulturnih dosega zemalja sa svih kontinenata koja imaju predstavništva u našoj zemlji.

Tako smo, uz filmove, proteklih mjeseci uživali u okusima i mirisima Turske, Australije i Portugala, u zvukovima Irske i Brazila, u živopisnim crticama iz Indije i Brazila, bojama Australije i Indije te jezičnom bogatstvu Irske. Lipanj nam je donio ceremoniju čaja i živopisnost Maroka te arapsku kavu, datulje i izložbu tradicionalne odjeće zahvaljujući Veleposlanstvu Države Katar u Hrvatskoj. Na samom kraju mjeseca, 25.6. predstavit će se i Alžir kulturno-umjetničkom izložbom koja uključuje tradicionalne alžirske nošnje, slike, fotografije Alžira i koktel prijem u organizaciji veleposlanice Alžirske Narodne Demokratske Republike. Jesen je također već ispunjena. Zanimljive događaje pripremile su Španjolska i Čile u listopadu i nordijske zemlje u studenom.

Zadržimo se još na lipnju. Uz brojna događanja u svom redovnom programu, sudjelovanju u Zvjezdanom ljetu, Kino Edison bit će i centralno mjesto s kojeg će se bodriti naša nogometna reprezentacija na Europskom prvenstvu! Tradicionalno najbolju navijačku atmosferu donosi Karlovačko Korner, a tijekom ovog prvenstva u gradu Karlovcu u Korneru će se uživati upravo na terasi Kina Edison. Još se sjećamo odlične atmosfere tijekom Edisonova prvog autorskog festivala "Festival kaskaderstva - 3,2,1 akcija!" koja nas je sve dobro zagrijala za nogometna uzbuđenja koja nam slijede.

Svaki put kada igra Hrvatska u skupini (15.6. u 18:00h, 19.6. u 15:00h te 24.6. u 21:00h) te za prijenos finala (14.7. u 21:00h), utakmice će se pratiti na velikom ekranu dimenzija 4mx2m, uz najbolje pivsko osvježenje te navijačke rekvizite! Svi vjerujemo da će Hrvatska proći skupinu te će u tom slučaju Korner biti organiziran i za svaku sljedeću utakmicu u kojoj igra Hrvatska.

Osim naših utakmica i finala koje ćemo pratiti u Korneru, na terasi Kina moći ćete svakodnevno na plazma televizoru pogledati i sve ostale utakmice.

No vratimo se na film, i to hrvatski.

Posebno mjesto u Edisonu imat će u listopadu, kada je Edison organizator jedne od najvažnije manifestacije za vrednovanje i promociju nacionalne filmske produkcije - Dana hrvatskog filma. Polovicom lipnja otvaraju se prijave za natjecateljski program, a manifestacija se održava od 17. do 20. listopada, o čemu će nas iz Edisona detaljno informirati u narednom periodu.

Manifestaciji će prethoditi i Škola medijske kulture, kao i međunarodni Four River Film Festival, kojima je Edison suorganizator.

Nema sumnje, ljeto u Edisonu bit će vruće, a ni jesen ne pokazuje znakove zahlađenja.


 

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.