DONOSIMO Krenula prodaja ex zgrade Lučke kapetanije, za očekivati je popriličan interes privatnih investitora

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
Krenula je službena prodaja bivše zgrade Lučke kapetanije u Gružu. Naime, danas je na Njuškalu izašao oglas Alavija nekretnina, koja je od samog početka isključivi zastupnik vlasnika ove zgrade te tako svaka prodaja i ide preko ove poznate dubrovačke tvrtke.

Cijena iznosi 1.749.450 milijuna eura. Već neko vrijeme u kuloarima se može čuti kako postoji privatni investitor koji je zainteresiran za kupnju ove zgrade. Sad, kako službena prodaja počinje, imat će priliku da istu i kupi.

Podsjetimo, krajem svibnja bile su najave kako će zgradu kupiti Rezervat Lokrum. Na Gradsko vijeće je išao i akt o kupovini, međutim Rezervat Lokrum, odnosno Grad Dubrovnik u međuvremenu je odustao od investicije.

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, sami vlasnici su i bili skloni ideji da nekretnina bude u javnoj funkciji, odnosno da završi u vlasništvu Grada Dubrovnika. Zato je prodaja bila i obustavljena sve do danas budući da ne bi bilo pošteno da se prodaje na više strana.

Radi se o zgradi na izvrsnoj lokaciji u samom centru Gruža kod Luke Dubrovnik, koja i zbog lokacije, ali i svoje veličine pruža mogućnost za različite namjene i sadržaje, pa će stoga biti zanimljivo i u čije će ruke na kraju pripasti. 

U svakom slučaju, radi se o zgradi koja se prostire na ukupno 326,9 metara kvadratnih. Sastoji se od prizemlja (148,36 metara kvadratnih), prvog kata (135,44 metra kvadratna) i potkrovlja. Treba reći da se potkrovlje može nadograditi, tako da bi ukupna površina iznosila i više od 400 metara kvadratnih.

Popularni Članci