– Što kažu Dalmatinci? Komentar im je kratak: Top. Sve im se sviđa – kupanje, slapovi, kao i restorani u okolici. Posebno hvale ponudu restorana DP u Donjem Zvečaju – kaže gazda Pide.
Galović Selo, smješteno malo uzvodno od Belavića i jednako toliko nizvodno od Gornjeg Zvečaja, može se pohvaliti da ima ono najbolje od Mrežnice – sedreni slap i mnoštvo malih barijera koje pretaču rijeku. Godinama je to bio skroviti kutak u kojem su uživali samo lokalni ljudi i dobri poznavatelji rijeke.
Jungle Bar, ugostiteljski objekt nastao upravo na tom dijelu obale, otvorio je vrata tog skrivenog kutka cijeloj Hrvatskoj. Vlasnik Josip Matičić – Pide kaže da, osim Zagrepčana i Zagoraca, ima i osjetan broj gostiju iz Rijeke, a u posljednje vrijeme sve češće dolaze i Dalmatinci, bježeći s mora prema Mrežnici.
Gazda dodatno zagrijao atmosferu
Posjetili smo ga ovaj tjedan, kada je najveći toplinski val žario i palio Dugu Resu. Gazdi, kao da to nije bilo dovoljno, još je dodatno zagrijao atmosferu roštiljem. Naravno, nije to bio hir – trebalo je ispoštovati narudžbe koje su pristizale jedna za drugom. Osim ćevapčića, priprema i pileće zabatke, a po narudžbi i jela ispod peke. Kao “snack”, gosti najčešće naručuju onion rings, pomfrit te pohane i punjene palačinke.

Ponuda pića je standardno dobra – uz razne osvježavajuće napitke, najbolje ide hladno pivo i, naravno, gemišt. Popunjenost je solidna, osobito s obzirom na to da je riječ o radnom danu. Oni koji se žele rashladiti u Mrežnici bez problema dolaze i iz Zagreba, odmah nakon redovitih poslovnih obveza.
Gazda Pide nam se pridružio za stolom nakon što je završio s pripremom narudžbe ćevapa. Hladan gemišt barem je malo smanjio njegovu radnu temperaturu. Kaže nam da će iduće godine obilježiti dvadesetu ljetnu sezonu Jungle Bara, koji je otvorio kao 23-godišnji mladić. Bio je to, uz Miljeta kod Bosiljevca, jedan od prvih beach barova na Mrežnici.
Veliki SUP-ovi su hit
– Tada sam počeo samo sa šankom na parceli koju sam unajmio. Danas nudimo cjelodnevni doživljaj. Uz klasičnu ugostiteljsku ponudu šanka i grilla, gostima su na raspolaganju ležaljke, veliki i mali SUP-ovi, koji su posljednjih godina veliki hit – pogotovo ovi veliki. Mogu se unajmiti i roštilji. Dođe ekipa, iznajme velike SUP-ove, njih šest-sedam, pa veslaju – kaže nam Pide.

Podjednako dolaze i domaći gosti i oni iz drugih gradova. Oni iz udaljenijih krajeva nisu jednodnevni posjetitelji – najčešće unajme neku od kuća za odmor i ostanu nekoliko dana, istražujući Mrežnicu. I sam širi svoju ponudu – uskoro planira otvoriti kuću za odmor.
– Što kažu Dalmatinci? Komentar im je kratak: Top. Sve im se sviđa – kupanje, slapovi, kao i restorani u okolici. Posebno hvale ponudu restorana DP u Donjem Zvečaju – kaže Pide.
Dodaje da su gosti uglavnom vrlo pristojni, poštuju prirodu i rijeku, ali naglašava da bi bilo dobro da pojedinci ne ostavljaju smeće za sobom.
Jednostavna filozofija poslovanja
Dolaze mu i grupe na team buildinge koje znaju zakupiti cijeli kafić, kao i natjecatelji iz poznatih TV emisija, poput Života na vagi. Česti su i posjeti poznatih osoba, no Pide o imenima ne želi govoriti – poštuje privatnost svojih gostiju. Jungle Bar često je i mjesto za momačke i djevojačke proslave, a ne nedostaje ni stranaca koji borave u obližnjim kućama za odmor. Njegovi gosti su uglavnom mlađa ekipa.
Sezona mu započinje 1. svibnja, prvo radi vikendom, a nakon završetka školske godine – svakodnevno. Filozofija njegova poslovanja je jednostavna: kad pada kiša – nema posla, kad grije sunce – Pide se “ubija” od posla. A sudeći po vremenskoj prognozi, ove će sezone posla biti napretek.
Pogledajte fotogaleriju: