Kad je grofica smišljala recept za tortu imala je pogled na mjesto gdje se danas nalazi kupalište. S pogledom u drugom smjeru sad možemo uživati u slatkom doživljaju by Katarina Zrinski.
Kupališta na Korani, Kupi, Mrežnici i Dobri su puna kupača, a
nedjelja je idealna za obiteljski izlet u prirodu, naravno, na
naše obale.
Ekipa Skrivenog raja nadohvat ruke danas je bila u Ozlju na
rijeci Kupi gdje je otvoren Dnevni boravak na Kupi. Drugu godinu
zaredom, brojni gosti uživaju u pogledu na Stari grad Ozalj s
jedne strane i staru munjaru koja se pruža preko rijeke.
Nedjelja je došla u vrućem izdanju, a Kupa je taman zagrijana na
idealnu temperaturu za kupanje pa ne čudi da su kupači pohrlili u
Ozalj, no naravno pogled, sunce i rijeka nisu više dovoljni pa je
Dnevni boravak s odličnom gastro ponudom ispunila prazninu.
– Danas imamo Dalmacija party u boravku, u ponudi su posebna
darlmatinska jela, inćuni, firgane srdele , fritule. Ovo je tek
prva postaja naših tematskih gastro putovanja, tako da nas
sljedećih vikenda očekuju tematske kuhinje Zagorja, Slavonije i
Istre, rekla nam je voditeljica Lidija Žganjer.
Restoran Žganjer iz Jaškova nadaleko je poznat po fenomenalnoj
janjetini, pa su se iz njegove kuhinje pobrinuli da gosti probaju
lamb burger.
– Ovo je plaži prilagođen meni, janjetina u oblikul burgera s
domaćim svježim sirom, kaže nam Lidija. Ponuda vrhunska, a
potom niti potražnja nije izostala jer se za lamb burger stvorio
popriličan red.
Dnevni boravak na Kupi bio je otvoren i prošle godine, a radi od
srijede do nedjelje. Ozalj se polako i u ljetnim danima
pozicionira kao destinacija, a veseli da dolaze i brojni kupači i
izletnici iz Zagreba i drugih županija, a ne samo domaći ljudi te
oni iz Karlovca i okolice.
Novitet je spasilačka služba, pontonac na Kupi je pun kupača
uglavnom mlađe dobi, a za one starije hladovine, hladnih pića i
dobre hrane ima napretek. Najmlađi mogu uživati u
pješčaniku.
Zanimljivo da je i Restoran Žganjer, inače poznat po tradicijskim
receptima ozaljskog kraja morao svoje radnike potražiti na drugoj
strani planete. Uz domaće ima i kuhare iz Nepale, no kako nam
kaže Lidija Žganjer, to je i prednost jer sad mogu i proširiti
ponudu. Uskoro će imati i dan nepalske kuhinje, gdje će kuhari iz
ove zemlje na Himalaji moći prezentirati svoje specijalitete ali
i umijeće njihovog spravljanja na tradicionalan način.
Šećer naravno dolazi na kraju. S pogledom na Stari grad Ozalj
nema ništa bolje od komada torte Katarine Zrinski. Kad je grofica
smišljala ovaj recept imala je pogled na mjesto gdje se danas
nalazi kupalište. S pogledom u drugom smjeru sad možemo uživati u
slatkom doživljaju ove torte. Slatko je postalo brend ozaljskog
kraja preko nezaobilazne štrudle.
Lidija Žganjer je ekskluzivno za KAportal najavila Štrudlafest
veći nego dosad, a i potporu Hrvatske turističke zajednice koja
će to omogućiti. Za uživanje u tradicijskim štrudlama na
Štrudlafestu pričekat ćemo prvi vikend u rujnu, a dotad svi na
kupanje – u Ozalj. E da, još nešto a ne manje važno. Ponuda piva
je odlična, toče se Zlatni medo i Crna kraljica iz Pivovare
Medvedgrad i to po pristupačnoj cijeni.
FOTO GALERIJA…