SKRIVENI RAJ NADOHVAT RUKE

TURISTIČKI ADUTI

Kamp Slapić na Mrežnici ponovo oduševljava brojne strane goste, obitelj Mataković kroz mjesec dana konačno otvara i drugi kamp

Kamp Slapić na Mrežnici ponovo oduševljava brojne strane goste, obitelj Mataković kroz mjesec dana konačno otvara i drugi kamp
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Za početak u Saborskom nećemo imati fiksna mjesta bungalove i slično, već ćemo ići malo po malo, kaže nam Ivan Mataković

Dvadeset godina rada kampa Slapić, jednog od najnagrađivanijih kontinentalnih kampova smještenog na obali rijeke Mrežnice u Mrežničkom Brigu, obitelj Mataković među ostalim obilježit će pokretanjem novog projekta, otvaranjem kampa Potok u Saborskom. Ovu informaciju za KAportal potvrdio nam je vlasnik Ivan Mataković.

Nesigurna vremena

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kamp u Saborskom planiramo otvoriti ovo ljeto. Tamo je zapravo sve spremno, u tijeku su završni radovi i mislim da ćemo kamp otvoriti tijekom srpnja. Za početak ćemo ići s otvaranjem samo 50 kampirnih mjesta, jer to će nam biti vrijedno iskustvo za rad dogodine. Naime, čak i u Slapiću svake godine stječemo neke nove spoznaje i iskustvom nadograđujemo pojedine segmente. Za početak u Saborskom nećemo imati fiksna mjesta bungalove i slično, već ćemo ići malo po malo – kazao je Ivan Mataković dodajući kako su vremena nesigurna, pa su odlučili ne ulaziti u preveliki rizik, već ići strpljivo kao što su godinama gradili kamp Slapić. 

U okruženju prekrasne prirode odmor trenutno provodi puno stranih gostiju, najviše Nizozemaca i Nijemaca, a u srpnju po završetku školske godine očekuje se i dolazak obitelji s djecom iz brojnih europskih država, a ponajviše s područja Skandinavije. Inozemni gosti koji su nekad činili 95 posto gostiju, sada ostvaruju oko 80 posto noćenja u kampu, jer zadnjih nekoliko godina kontinuirao raste broj domaćih gostiju. 

Kamp u Saborskom svoja vrata otvara u srpnju

Sezona kakva treba biti

- Sezona je za sada onakva kakva treba biti, svibanj i lipanj su na razini najboljih godina, a bukirani smo i skoro potpuno za srpanj i kolovoz. Stoga očekujem dobru sezonu, negdje na nivou 2019. ukoliko se ništa nepredviđeno ne dogodi. Naravno, zadnjih nekoliko dana kiše i hladnoće, odmah se osjete, a dobio sam i fotografije Mrežnice s područja Zvečaja koja je jako mutna. Taj val još nije došao do nas i samo se možemo nadati da je to ipak posljedica obilne kiše, a ne nečeg drugog  - prilično zabrinuto prokomentirao je Ivan Mataković još uvijek živo se prisjećajući kako je Mrežnica izgledala u ljeto 2019. kad su ga gosti, osobito oni koji su prvi puta stigli u kamp, učestalo pitali zašto rijeka nije prekrasna kao na fotografijama već puna blata i mutna i s nevjericom slušali objašnjenja kako nitko točno ne zna što se događa. 

Iako brojni turistički i ugostiteljski objekti ovih dana kukaju zbog nedostatka radne snage, u kampu Slapić takvih problema nemaju. Protekle dvije vrlo teške pandemijske godine zadržali su sve stalno zaposlene djelatnike, a imaju i uhodanu ekipu stalnih sezonaca.   

Izdvojeno


Reci što misliš!