SKRIVENI RAJ NADOHVAT RUKE

IDEMO NA PLAŽU!

U Ozalj za vikend! Kupanje podno Starog grada i munjare novi je hit - sve to diže odlična gastro ponuda, jeste li čuli za lamb burger? FOTO GALERIJA

U Ozalj za vikend! Kupanje podno Starog grada i munjare novi je hit - sve to diže odlična gastro ponuda, jeste li čuli za lamb burger? FOTO GALERIJA

Kad je grofica smišljala recept za tortu imala je pogled na mjesto gdje se danas nalazi kupalište. S pogledom u drugom smjeru sad možemo uživati u slatkom doživljaju by Katarina Zrinski.

Kupališta na Korani, Kupi, Mrežnici i Dobri su puna kupača, a nedjelja je idealna za obiteljski izlet u prirodu, naravno, na naše obale. 

Ekipa Skrivenog raja nadohvat ruke danas je bila u Ozlju na rijeci Kupi gdje je otvoren Dnevni boravak na Kupi. Drugu godinu zaredom, brojni gosti uživaju u pogledu na Stari grad Ozalj s jedne strane i staru munjaru koja se pruža preko rijeke. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nedjelja je došla u vrućem izdanju, a Kupa je taman zagrijana na idealnu temperaturu za kupanje pa ne čudi da su kupači pohrlili u Ozalj, no naravno pogled, sunce i rijeka nisu više dovoljni pa je Dnevni boravak s odličnom gastro ponudom ispunila prazninu.

- Danas imamo Dalmacija party u boravku, u ponudi su posebna darlmatinska jela, inćuni, firgane srdele , fritule. Ovo je tek prva postaja naših tematskih gastro putovanja, tako da nas sljedećih vikenda očekuju tematske kuhinje Zagorja, Slavonije i Istre, rekla nam je voditeljica Lidija Žganjer. 


Restoran Žganjer iz Jaškova nadaleko je poznat po fenomenalnoj janjetini, pa su se iz njegove kuhinje pobrinuli da gosti probaju lamb burger. 

- Ovo je plaži prilagođen meni, janjetina u oblikul burgera s domaćim svježim sirom, kaže nam Lidija. Ponuda vrhunska, a potom niti potražnja nije izostala jer se za lamb burger stvorio popriličan red. 

Dnevni boravak na Kupi bio je otvoren i prošle godine, a radi od srijede do nedjelje. Ozalj se polako i u ljetnim danima pozicionira kao destinacija, a veseli da dolaze i brojni kupači i izletnici iz Zagreba i drugih županija, a ne samo domaći ljudi te oni iz Karlovca i okolice. 

Novitet je spasilačka služba, pontonac na Kupi je pun kupača uglavnom mlađe dobi, a za one starije hladovine, hladnih pića i dobre hrane ima napretek. Najmlađi mogu uživati u pješčaniku. 

Zanimljivo da je i Restoran Žganjer, inače poznat po tradicijskim receptima ozaljskog kraja morao svoje radnike potražiti na drugoj strani planete. Uz domaće ima i kuhare iz Nepale, no kako nam kaže Lidija Žganjer, to je i prednost jer sad mogu i proširiti ponudu. Uskoro će imati i dan nepalske kuhinje, gdje će kuhari iz ove zemlje na Himalaji moći prezentirati svoje specijalitete ali i umijeće njihovog spravljanja na tradicionalan način. 

Šećer naravno dolazi na kraju. S pogledom na Stari grad Ozalj nema ništa bolje od komada torte Katarine Zrinski. Kad je grofica smišljala ovaj recept imala je pogled na mjesto gdje se danas nalazi kupalište. S pogledom u drugom smjeru sad možemo uživati u slatkom doživljaju ove torte. Slatko je postalo brend ozaljskog kraja preko nezaobilazne štrudle. 

Lidija Žganjer je ekskluzivno za KAportal najavila Štrudlafest veći nego dosad, a i potporu Hrvatske turističke zajednice koja će to omogućiti. Za uživanje u tradicijskim štrudlama na Štrudlafestu pričekat ćemo prvi vikend u rujnu, a dotad svi na kupanje - u Ozalj. E da, još nešto a ne manje važno. Ponuda piva je odlična, toče se Zlatni medo i Crna kraljica iz Pivovare Medvedgrad i to po pristupačnoj cijeni.  

FOTO GALERIJA...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!