SKRIVENI RAJ NADOHVAT RUKE

UŽIVANCIJA NA RIJECI

Sve karlovačke rijeke čekaju prve kupače, polako se otvaraju beach barovi! Čini se da ozaljsko gradsko kupalište ima hit ljeta, pogledajte o čemu se radi...

Sve karlovačke rijeke čekaju prve kupače, polako se otvaraju beach barovi! Čini se da ozaljsko gradsko kupalište ima hit ljeta, pogledajte o čemu se radi...

I proteklih je godina Ozalj bio vikend destinacija za brojne obitelji iz Karlovca i Zagreba, no ove je sezone definitivno sve podignuto na jedan viši nivo

Rijeke su veliko bogatstvo hrvatskog kontinenta a nekako je to najviše izraženo u Karlovcu i Karlovačkoj županiji gdje su gotovo sve pogodne za kupanje u ljetnim mjesecima. Dnevni boravci na Mrežnici i Kupi već nekoliko godina su hit destinacije za velik broj jednodnevnih turista koji namjenski dolaze uživati u rijekama, ali i bogatoj gastro ponudi koja se nudi. 

Ovaj je vikend svoja vrata otvorio Dnevni boravak na Kupi na gradskom kupalištu u Ozlju. Iako rijeka podno stare Munjare zbog donedavnih visokih voda još nije za kupanje, otvoreno je kupalište kakvog se ne bi posramile i brojne turističke destinacije na Jadranu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Već nekoliko godina imamo dnevni boravak na Kupi na kupalištu s najljepšim pogledom ne samo u Karlovačkoj županiji nego i šire. Ove godine je napravljen iskorak u ponudi i kako svake godine imamo mnoštvo posjetitelja, ovog ljeta očekujemo ih još više. Sve je puno ljepše uređeno zahvaljujući tvrtki Izvan fokusa koja je proteklih godina sudjelovala u promociji i osmišljavanju programa, a sada se evo uhvatila posla i u tom ugostiteljskom dijelu. Iskorak smo napravili i nadamo se da se lijepom vremenu i većem broju kupača, rekla nam je na ozaljskoj gradskoj plaži gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak, sretna zbog reprezentativnog mjesta koje je oplemenilo Ozalj u turističkom smislu i kako stvari stoje, sigurno će biti hit ove sezone. 

"Vruća" vikend destinacija


Gradsko kupalište u Ozlju je Grad Ozalj uredio prije nekoliko godina, ima sanitarni čvor i kabine za presvlačenje, igralište za odbojku na pijesku a uskoro će na rijeku i poznati "flos". No tu je i bina za razne programe i koncerte. Trava je savršeno podšišana zahvaljujući lokalnoj komunalnoj tvrtki Azelija eko, a dio je nasipan kako bi se dodatno dočarao ugođaj plaže. Stigla su nova sunčališta s ležaljkama, pa pogled prema staroj Munjari i Starom Gradu Ozlju koji se nadvija nad rijeku teško da će proći bez selfija ili novog foto pejzaža na Facebooku ili Instagramu. Kupalište je "pet friendly" te ima poseban dio namijenjen kućnim ljubimcima koji također mogu uživati u blagodatima rijeke. 

I proteklih je godina Ozalj bio vikend destinacija za brojne obitelji iz Karlovca i Zagreba, no kako je ove sezone sve podignuto na jedan viši nivo, nisu nerealna očekivanja gradonačelnice, ali i ekipe iz tvrtke Izvan fokusa koja je preuzela ugostiteljski dio ponude na kupalištu koje nam je nadohvat ruke. 

- Ozalj je blizu Karlovca, ali i Zagreba a ima i znamenitosti koje vrijedi posjetiti. Otkad imamo dnevni boravak na 45 minuta od Zagreba dolaze nam obitelji na cjelodnevne izlete. Zavičajni muzej u Starom gradu je prije korone imao 16 tisuća posjetitelja, a sada tu brojku dostižemo. To je vrijeme privuklo posjetitelje na kontinentalni dio Hrvatske pogotovo do nas koji smo u blizini Zagreba, kazala nam je Bošnjak. Osim Zavičajnog muzeja, prava znamenitost je stara Munjara, hidroelektrana s početka 20 stoljeća koja je još u funkciji i može se razgledati, ali samo u prethodnu najavu Elektri.

 Izvan fokusa u fokusu

Do Ozlja većina posjetitelja dolazi automobilima, no tijekom desetljeća to je bila destinacija u koju se, pogotovo iz pravca Karlovca dolazilo vlakom. Trenutno je pruga u rekonstrukciji pa umjesto vlaka voze autobusi, no kad bude gotova sigurno će opet izletnički vlakovi za Ozalj biti puni. 

- Imali smo projekt Rumobil u kojem je bilo 35 dolazaka turista vlakovima. Sad je došla na red rekonstrukcija pruge Karlovac - Ozalj pa kad sve bude gotovo, nadamo da će biti češći vlakovi u voznom redu jer ljudi vole dolaziti u Ozalj vlakom, kazala nam je gradonačelnica.

Jedan od "glavnih krivaca" da je Dnevni boravak na Kupi dobio ovakav, uistinu reprezentativan izgled je Filip Trezner, odnosno tvrtka Izvan fokusa koju vodi ovaj mladi poduzetnik. 

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU...

U Dnevnom boravku Izvan fokusa je prisutan već četvrtu godinu, no sada su i samostalno pokrenuli ugostiteljski objekt. Proteklih ljeta ga je držala ugostiteljska obitelj Žganjer iz Jaškova, dok je Treznerova ekipa osmišljavala program i promociju. 

Burgeri i kokteli

- Sada smo samostalno pokrenuli ugostiteljstvo, cilj nam je bio objedniti i ponuditi puno više sadržaja te oplemenjeniti gastro ponudu, rekao nam je Trezner.

O čemu se radi provjerili smo iz prve ruke, na meniju su tri vrste burgera - tuna, rocket buger s rukolom i klasičan beef burger s cheddar sirom. 

- Imamo i crunchy salatu, vege falafel tortilje, a djecu fajitose, odnosno piletinu zamotanu u tortilju što je jako fino. Tu su nekoliko vrsta krumpirića s umacima, batat, deserti. Imamo velik izbor koktela cjenovno pristupačnih i bogat izbor craft piva, rekao nam je Filip. 

Dnevni boravak na Kupi bit će otvoren tijekom cijelog ljeta, petkom od 16 do 22 sata, te subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata. Trezner nam kaže da je osmišljen bogat program događanja, bit će sadržaja za djecu, DJ nastupa, koncerata, a gostovat će i Međunarodni festival folklora. Kako će taj program biti u četvrtak, boravak će za građane Ozlja i sve posjetitelje i taj dan otvoriti vrata. 

Mrežnica, Kupa, Dobra i Korana vas zovu. Kupališta se redom otvaraju a tako i beach barovi na njihovim obalama. Danas je s radom počelo popularno Srće na Foginovom kupalištu, a čim se temperature malo dulje zadrže iznad tridesetke uživanciji na našim rijekama neće biti kraja.

Izdvojeno


Reci što misliš!