SLUNJ

Dobro nam došli dragi gosti! Na festivalu Momento Demento naplaćeno više od 163.000 kuna kazni, stižu i kaznene prijave

Dobro nam došli dragi gosti! Na festivalu Momento Demento naplaćeno
više od 163.000 kuna kazni, stižu i kaznene prijave

Iako ga i slunjski župnik opisuje kao "oazu mira",za festival Momento Demento u skladu s uobičajenom praksom u Hrvatskoj iskorišten je i za dodatno popunjavanje državnog proračuna. Da je sve po zakonu - nema sumnje, no upitno je hoće li mnogi od partijanera sljedeće godine potražiti neku drugu turističku destinaciju, gdje se na ponešto i zažmiri, a proračun se puni dobrodošlicom koja privlači sve više i više gostiju.

Kako bilo, evo "rezultata" festivala Momento Demento - kako ističu u Policijskoj upravi karlovačkoj, neposredno prije i tijekom održavanja navedenog festivala protiv trojice stranih državljana podnesene se tri kaznene prijave zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a temeljem Zakona o suzbijanju zlouporabe droga evidentirano je ukupno 56 prekršaja te su protiv sedam hrvatskih državljana podneseni optužni prijedlozi, a 49-orici stranih državljana izdani su obavezni prekršajni nalozi temeljem kojih je naplaćeno više od 163.000 kuna kazni.

Zaplijenjeno je 766 doza te 1 kg i 384,04 grama različite droge (cannabis marihuana, hašiš, amfetamini, ketamin, LSD, kokain, ecstasy, chang i psilocibinske gljive).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

KAportal.hr


Reci što misliš!