SLUNJ

"Manje oružja, manje tragedija" i dalje traje: Slunjani se riješili puške, 1.655 komada streljiva, 9 ručnih bombi...

foto PU karlovačka

"Manje oružja, manje tragedija", akcija kojom je građanima omogućeno da se bez ikakvih sankcija riješe ilegalnog oružja, traje i dalje, a u onoj provedenoj u Slunju, prikupljena je automatska puška, zatvarač za pušku, sedam spremnika streljiva, 1655 komada raznog streljiva, devet ručnih bombi i 1,1 kilogram privrednog eksploziva.

- Zahvaljujemo svima koji su prepoznali značaj ove akcije i iz svoje okoline uklonili oružje i minsko-eksplozivna sredstva te na taj način pridonijeli sigurnosti, a sve ostale građane i dalje pozivamo i podsjećamo - predajte oružje bez sankcija, pozvali su iz PU karlovačke.

Podsjetili su one koji ga posjeduju ili nađu da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na otvorenim prostorima u prirodi jer na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje, pojasnili su iz policije.

KAportal.hr


Reci što misliš!