KAportal U općini Žakanje asfaltirano i obnovljeno nekoliko prometnica, na red došla i lokalna županijska cesta | Karlovački informativni web portal

U općini Žakanje asfaltirano i obnovljeno nekoliko prometnica, na red došla i lokalna županijska cesta

Bubnjarci, općina Žakanje

Sukladno godišnjem plana pojačanog održavanja nerazvrstanih cesta na području općine Žakanje obnovljene su prometnice u mjestima Bubnjarci i Brihovo, ukupne duljine jedan kilometar. Radove su izvodile Ceste Karlovac d.d., a vrijednost održavanja iznosi 350 000 kuna, programom održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije osigurano je 250 000 kuna.

Na red je došla i sanacija asfaltnog kolnika na dionici lokalne ceste LC 34007 Donji Bukovac Žakanjski – Žakanje D6 u duljini od 1100m. Radovi na izvanrednom održavanju sufinancirana su sredstvima Općine Žakanje i Županijske uprave za ceste. Općina Žakanje osigurala je sredstva za proširenje ceste u iznosu od 150 000 kuna, a prema riječima ravnatelja ŽUC-a Stjepana Turkovića, ukupni troškovi pripreme, odnosno podravnavanja i ugradnje asfalta iznose gotovo 445.000 kuna.

Udruga privatnih šumoposjednika Breza iz Bubnjaraca osigurala je pak sredstva za obnovu dviju šumskih prometnica na području općine Žakanje, ukupne duljine pet kilometara. Sredstva su osigurana na temelju javnog poziva Ministarstva poljoprivrede za razdoblje 2018 – 2019. godine namijenjena za održavanje zapuštene šumske infrastrukture. Upravo je u obnovi šumska cesta Drenovice u katastarskoj općini Žakanje, duljine 2,5 kilometara.

 

KAportal.hr

  • Odgovori