VIJESTI.hr

VIDEO: Prvi put u povijesti u Hrvatskoj dozvoljen uzgoj kanabisa u medicinske svrhe - je li sljedeći korak potpuna legalizacija marihuane?

VIDEO: Prvi put u povijesti u Hrvatskoj dozvoljen uzgoj kanabisa u
medicinske svrhe - je li sljedeći korak potpuna legalizacija
marihuane?

Konačno evo i jedne pametne i dobre odluke Plenkovićeve vlade, a koja nije iznuđena silom prilika. U Hrvatskoj je po prvi put u povijesti dozvoljen uzgoj kanabisa u medicinske svrhe. To i dalje ne znači da Huanito Luksetić može legalno saditi marihuanu -  zasad to smiju samo farmaceutske tvrtke i gradske ljekarne.

Iako pozdravljaju ovu odluku mnogi misle da je sadnja konoplje trebala biti dozvoljena svima koji se bave poljoprivredom.  Zašto nije, i zašto u ljekarnama uopće nema medicinske marihuane istražio je Direkt.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Konoplju na svom polju Mladen Falamić uzgaja već više od pet godina. No, zasad onu industrijsku, iako se, kaže, osjeća spremnim i za drugu.

"Ono što ja znam da su hrvatski poljoprivrednici i poduzetnici spremni uzgajati i medicinsku konoplju. Imaju za to i znanje i vještine, imamo kapaciteta da možemo to odraditi", rekao je uzgajivač industrijske konoplje Mladen Falamić.

Uzgajati medicinski kanabis, dakle onaj s većim udjelom THC-a, dosad se u Hrvatskoj nigdje nije moglo legalno. Kad Sabor usvoji odluku Vlade, to će se konačno promijeniti, ali time će se zasad moći baviti samo farmaceutske tvrtke. I to zahvaljujući amandmanu na Zakon o suzbijanju zlouporabe droga, HDZ-ovog saborskog zastupnika i predsjednika nadležnog Povjerenstva Ivana Ćelića.

Izdvojeno


Reci što misliš!