VIJESTI.hr

VIDEO Urednica Telegrama u RTL Direktu: Bilo je ovo 19 fantastičnih dana hrvatskih medija, građani mogu biti ponosni na nas

VIDEO Urednica Telegrama u RTL Direktu: Bilo je ovo 19 fantastičnih
dana hrvatskih medija, građani mogu biti ponosni na nas

Zanimljivo je da su Lovro Kuščević i Goran Marić pali za samo tri tjedna otkako su izašli prvi napisi o njihovoj problematičnoj imovini.

Još je zanimljivije da su te afere, kao rijetko kad, pratili i nadopunjavali ih novim otkrićima gotovo svi hrvatski mediji, osobito internetski portali i dnevne novine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Telegram, Index, Jutarnji list, Večernji list, Slobodna Dalmacija, 24 sata sve redakcije su iz dana u dan svojim otkrićima, činjenicama, dokumentima, svjedocima slagale imovinski mozaik Plenkovićevih ministara.

Naravno, ne čudi onda da su u Vladi i vlasti prilično nezadovoljni tim pisanjem, čak toliko da je Vladimir Šeks to nazvao medijskom hajkom.

Gošća RTL Direkta bila je Jelena Valentić, glavna urednica portala Telegram koji je najveći doprinos dao u raskrinkavanju nekretninskih akrobacija Lovre Kuščevića.

"Gospodin Šeks i ja ne dijelimo stav. Ono što on naziva hajkom, ja to vidim kao 19 fantastičnih dana hrvatskih medija. Građani mogu biti ponosni na nas kako smo se ponašali, mi smo se stvarno udružili", poručila je Valentić i objasnila kako nastaju dobre novinarske priče:

"Dobre novinarske priče nastaju na terenu i u kontaktu s ljudima. Priča o Kuščeviću je nastala slučajno jer je Andrej Dimitrijević radio neku drugu priču. Nakon naše priče je inspekcija izašla na teren i zatvorila gradilište. Nakon toga su nam se ljudi počeli javljati, mi smo istraživali..." kazala je urednica Telegrama i dodala:

"Pozitivne priče su strašno zanimljive"

"Ako netko ima priču, nama nije bitno odakle ona dolazi... Bitno je da se one istraže i da budu istinite."

Velika želja vlasti je da mediji više trebaju objavljivati dobre i pozitivne vijesti i priče...

"Pozitivne priče su strašno zanimljive. Nama su obično najčitanije pozitivne priče. Kada vi imate ministre koji mijenjaju prostorne planove i ministra koji ima najluksuzniji roštilj u Europi, onda se trebate njima baviti", jasno će Valentić.

O medijskim slobodama kaže:

"Ja mislim da se Telegram pokazao kao slobodan medij. Nezgodno mi je govoriti o drugima. Ovo je sve jako važno, što se događa zadnjih godina. Političarima se ne isplati raditi pritisak na medije", poručila je na kraju Jelena Valentić.

Vijesti.rtl.hr


Reci što misliš!