VIJESTI.hr

VIDEO Novogodišnji skandal u bolnici: "Zatajili su da je prva beba rođena u 2020. mali Rom"

VIDEO Novogodišnji skandal u bolnici:

Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi objavio je da je županijska bolnica u Čakovcu, zajedno s predstavnicima Međimurske županije obmanula javnost o prvorođenom djetetu ove godine u toj županiji.

Kajtazi tvrdi da su ignorirali romsko dijete koje je prvo rođeno te da su u medijima i na službenoj Facebook stranici župana Matije Posavca objavili fotografije župana, roditelja i djeteta rođenog kasnije istoga dana.

"Pitamo se zašto se prikrila informacija o prvorođenom romskom djetetu i zašto je ova obitelj preskočena u tradicionalnim medijskim objavama o prvorođenoj djeci? Bojite li se ksenofobičnih reakcija osoba kojima ne bi ugodno sjela informacija o prvorođenom romskom djetetu? Ima li u ovakvim i sličnim situacijama elemenata diskriminacije, kršenja ljudskih prava?", objavio je Kajtazi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U razgovoru N1 kazao je kako mu se međimurski župan ispričao putem telefona, no da očekuje i javnu ispriku.

U međuvremenu je stigla isprika iz čakovečke bolnice čiji je ravnatelj potvrdio da je prvo dijete u toj ustanovi rođeno u ovoj godini doista romsko.

Tavnatelj Tomislav Novinščak rekao je da se dogodila komunikacijska greška, zbog koje su iz bolnice županiji dali krivu informacije o tome koja je beba prva rođena u 2020. godini.

"Jako mi je žao, kao ravnatelju, da se dogodila takva greška. Bolnica i zdravstveni sustav jako su veliki i za sve mogu preuzeti odgovornost, ali ne mogu pristati na to da se vrši bilo kakva diskriminacija. Mi brinemo za sve naše stanovnike svakodnevno i jako mi je žao zbog toga što se dogodilo. Mislim da je ljudski da se radi i da se događaju greške, ali i da se ispriča, kao što smo jučer učinili. Bili smo kod gospođe i djeteta, ispričali smo se, a ljudski je i oprostiti", rekao je za N1 ravnatelj bolnice u Čakovcu Novinščak.

RTL.hr


Reci što misliš!