VIJESTI.hr

Ozbiljna situacija

U Osijeku četiri osobe preminule od infekcije koronavirusom u samo jednom danu!

U Osijeku četiri osobe preminule od infekcije koronavirusom u samo jednom danu!
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Sve umrle osobe bile su u poodmakloj dobi i imale su teške dijagnoze.

U Osijeku su u samo jednom danu umrle četiri osobe od infekcije izazvane koronavirusom, izvijestio je na konferenciji za novinare ravnatelj bolnice Željko Zubčić.

Ukupno je u Osječko-baranjskoj županiji osam novih slučajeva, odnosno 89 ukupno. Testirana su 102 uzorka, a bilo je osam pozitivnih osoba, šest iz Osijeka, jedna iz Višnjevca te jedna iz Bilja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pet je pacijenata na respiratorima.

Ovi su smrtni slučajevi prvi u Osječko-baranjskoj županiji, no nikad se nije dogodilo da četiri osobe umru u istom danu. "Riječ je osobama u poodmakloj životnoj dobi, 92 godine, 85, 78 i 71 godina", kazali su na konferenciji za novinare Kriznog stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije. 

Ravnatelj Zubčić je dodao da su umrli imali različite dijagnoze, od srčanih poteškoća, kroničnog zatajenja bubrega, pneumonije, te da su u pitanju bile teške kronične bolesti.

Ravnatelj osječke bolnice osim toga je opovrgnuo glasine o navodno pozitivnim liječnicima na Infektologiji KBC-a. Rekao je su su svi infektolozi testirani i jučer i danas i da su svi negativni.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minute pročitajte ovdje.

Izdvojeno


Reci što misliš!