ŽIVOT & STIL

Pitate se kako začeti dječaka? Onda su ovi savjeti za vas

Pitate se kako začeti dječaka? Onda su ovi savjeti za vas
foto Pixabay.com

Iako ne postoje znanstveni dokazi koji dokazuju da seksualni položaji mogu utjecati na spol vaše bebe, razne teorije su već godinama prisutne.

Kako začeti dječaka: teorija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Postoje dvije vrste spermija, jedni nose kromosom X i jedni koji nose kromosom Y. Vrsta spermija koja oplodi jajašće i određuje kojeg će spola beba biti (X za djevojčicu, a Y za dječaka).

Dr. Shettles, autor hit knjige "How to Choose the Sex of Your Baby", vjerovao je da vrste sperme imaju niz 'prirođenih' razlika. Kroz istraživanja, došao je do zaključka da su spermiji dječaka slabiji, manji i brži od ženskih kolega. Otkrio je da su ženski spermiji više elastični i sposobni duže vrijeme preživjeti unutar ženskog tijela.

Kako začeti dječaka: seksualni položaji

Dr. Shettles vjerovao je da je duboka penetracija važna da dječakova sperma ima početnu prednost. Shettlesova metoda tvrdi da biste trebali imati seks u položajima koji dopuštaju duboku penetraciju kako bi poboljšali vaše šanse za začeti dječaka. Možda ne zvuči vrlo romantično, ali što je bliže vratu maternice sperma ejakulirana, to je vjerojatnije da će pronaći put do jajašca. Položaji koji su poželjni je 'doggy style', seks u stajaćem položaju i i tzv. 'ljuljajuća stolica'.

Spermiji i vrijeme menstrualnog ciklusa

Budući da je muška sperma brža od ženske, logika nalaže da bi se za dječaka trebali seksati što bliže ovulaciji. Ako imate seks nekoliko dana prije ovulacije, tada manje elastična muška sperma može umrijeti, ostavljajući više ženskih spermija da oplode jajašce. Ako niste sigurni kad ovulirate, pročitajte naš članak o simptomima ovulacije.

Ženski orgazam i začeće dječaka

Postoji popularna tvrdnja da ženski orgazam igra važnu ulogu u začeću dječaka. Neki vjeruju da se tijekom ženskog orgazma oslobađa alkalni sekret u vagini, što muškim spermijima povećava mogućnost preživljavanja. Po toj tvrdnji, žena bi trebala doživjeti orgazam prije partnera tijekom seksa.

Životistil.rtl.hr


Reci što misliš!