ŽIVOT & STIL

Sanjaj i mršavi: Želite li skinuti kilograme? Pobrinite se za dobar san

Sanjaj i mršavi: Želite li skinuti kilograme? Pobrinite se za dobar
san
foto ilustracija - Pixabay.com

Kvalitetan noćni san veliki je saveznik u gubitku suvišnih kilograma, pokazalo je novo istraživanje. Britanski znanstvenci su pratili tisuću osoba u njihovom nastojanju da smršave.

Pokazalo se daje tri četvrtine njih koji su dobro noću spavali, pokazalo puno bolje rezultate u gubitku kilograma, od onih koji nisu imali kvalitetan san. Najučinkovitiji san za skidanje kilograma trebao bi trajati od sedam i pol do osam sati, a najbolje vrijeme za odlazak na počinak je u 22.10 kako bi do 22.30 zaspali. Treba nam oko 90 minuta da dosegnemo REM fazu, a najbolje je kada u nju uđemo oko ponoći.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Zovu ga 'beauty sleep' s razlogom. Osam sati sna noću zaista nam pomaže da održimo težinu ili skinemo kilograme i živimo zdravije", poručuje Lee Smith, direktor tvrtke Forza Supplements koja je provela istraživanje.

Naše navike vezane uz spavanje radikalno su se promijenile u razdoblju Prvog svjetskog rata. prije njega ljudi su u prosjeku spavali devet sati - nije bilo struje ni noćne buke i distrakcije. Bilo je tada i puno manje pretilih ljudi.

Prethodna istraživanja pokazala su kako osobe koje dobro spavaju puno rjeđe jedu grickalice između obroka. također, osobe koje dobro spavaju puno zdravije i urednije jedu. Naravno sve to utječe na kilažu.

zivotistil.rtl.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!