ŽIVOT & STIL

PAO VEĆ 192 PUTA

Novi svjetski rekorder: Već 17 godina pokušava položiti vozački ispit!

Novi svjetski rekorder: Već 17 godina pokušava položiti vozački ispit!
Petar Glebov/PIXSELL

Instruktor vožnje smatra da bi broj izlazaka trebalo ograničiti, kako se ne bi ugrozilo druge u prometu.

Jedan Poljak prije nekoliko dana je pao čak 192. put na teorijskom dijelu vozačkog ispita.

Navedeni slučaj događa se u gradu Piotrkówu Trybunalskom, koji se nalazi u blizini Lodza. Nesuđeni vozač ne namjerava odustati jer kaže da voli automobile, a za ovaj pothvat polaganja ispita potrošio je već tisuće eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Možda je vrijeme da ograničimo broj izlazaka na ispite na dvadeset ili trideset puta. Ako tada ne možete položiti ispit i ako ne znate prometna pravila, to na kraju može ugroziti ostale sudionike u prometu", objasnio je Stanisław Kobusiewicz, instruktor vožnje iz grada u kojem nesretnik polaže ispite.

Ispit traje samo 25 minuta

Teorijski dio ispita sastoji se od 32 pitanja za koje se dodjeljuje od jedan do tri boda. Maksimalan broj ostvarivih bodova je 74, dok je za pozitivan rezultat potrebno 68 bodova, a to znači da na ispitu možete pasti sa samo tri pogrešna odgovora. Kandidat za vozača ima samo 25 minuta kako bi odgovorio na pitanja, no u prvom pokušaju prolazi oko sedamdeset posto kandidata.

Kada je prvi puta polagao ispit, ovaj nesretni čovjek imao je 33 godine, a sada mu je 50, što znači da već sedamnaest godina pokušava bezuspješno položiti ispit, prenosi HAK revija.

Izdvojeno


Reci što misliš!