ŽIVOT & STIL

društvene mreže

Zanima vas kako vratiti izbrisane poruke na messengeru?

Zanima vas kako vratiti izbrisane poruke na messengeru?
foto ilustracija

Čak i ako ne koristite Facebook, oni i dalje nadgledaju sve što činite. Na gotovo svakoj web stranici koju vidite, postoji mali gumb koji vas gleda – gumb za 'lajk'. Facebook je dodao kod gumba 'like' i 'share' koje se pojavljuju na gotovo svakom članku što omogućuje tajno snimanje vaših radnji. Ne morate kliknuti gumbe da bi oni mogli gledati što radite - ako ste na web stranici koja vas poziva da podijelite njihov članak na Facebooku, Facebook gleda što radite. Gledaju vaše komentare, kamo idete i prodaju sve što nauče o vama.


Što učiniti kada vam trebaju poruke ili razgovori koje ste slučajno (ili možda namjerno) izbrisali? Kako pronaći i vratiti izbrisane poruke na Facebook Messengeru?

Koliko puta vam se dogodilo da, u trenutku ljutnje, obrišete poruke neke osobe s kojom ste prijatelj na Facebooku?
Mogu li se te poruke vratiti? Provjerili smo tako da vi ne morate.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dakle, kako vratiti izbrisane poruke na messengeru?

Oni koji vole redovito “čistiti” svoje inboxe, znaju kakav je osjećaj kada se nakon tjedan ili mjesec dana dogodi da ti trebaju baš oni podaci iz onog razgovora koji si izbrisao ili izbrisala jer – sigurno ti neće trebati. Nažalost, poruke koje ste na Facebook Messengeru izbrisali klikom na “Izbriši”, ne mogu se vratiti. Ipak, ako ste poruke samo arhivirali, njihov sadržaj još uvijek vas čeka.

Da biste pronašli arhivirane poruke, kliknite na glavni izbornik Messengera (u gornjem lijevom kutu) i pronađite archived threads. Tu ćete naći sve arhivirane poruke, ali i stare grupne razgovore iz kojih ste ranije “izišli”. Prokopajte malo svoje arhivirane razgovore, tko zna kakve sve dogovore za rođendanske tulume možete pronaći. ;)

Da biste u budućnosti izbjegli neugodne situacije te da ne morate tražiti kako vratiti izbrisane poruke na messengeru, svakako vam savjetujemo da umjesto brisanja počnete arhivirati poruke. Arhiva je mnogo bolja praksa od brisanja!

To možete učiniti klikom na “Arhiviraj” na ikonici zupčanika samog razgovora, no prijedlog za arhiviranjem nudi se automatski i kada kliknete na brisanje poruka.

Čak i ako slučajno kliknete na “Izbriši razgovor”, Messenger vam nude opcije za odustajanje ili arhiviranje. Postupak je veoma jednostavan, a čuva korisne informacije i podatke, a ponekad i vesele i smiješne razgovore koje ćete rado čitati za dvije, tri godine.

Postoji još jedan način kako vratiti izbrisane poruke i slike na Facebooku?
Za početak, ulogirajte se na svoj profil na Facebooku.
Kliknite na Settings.
Otvorit će se novi prozor, a na dnu ćete vidjeti opciju Download a copy of your Facebook data.
Kliknite na taj link i naći ćete se na novoj stranici na kojoj ćete vidjeti ovo: "Download your information. Get a copy of what you've shared on Facebook."

Nakon što na toj slici kliknete na zelenu opciju Start my archive, otvorit će se mali prozor s vašim imenom te ćete morati unijeti svoju lozinku jer bez nje nećete moći nastaviti.

Kada unesete lozinku, počinje proces pomoću kojega ćete vratiti svoje poruke i slike.

Dobit ćete mail od Facebooka u kojem će pisati da je započeo proces preuzimanja podataka, a potom ćete dobiti i mail kada taj proces završi.

Ovim putem preuzet ćete zip.file u kojemu će biti sve vaše izbrisane poruke, slike i video materijali. Kada otvorite tu datoteku vidjet ćete index.html file, kliknite dva puta na njega, izaberite pretraživač koji vam odgovara i ponovo ćete vidjeti sve svoje poruke.

Izdvojeno


Reci što misliš!