ŽIVOTINJARIJE

Gdje su nestale sve "udomljene" životinje? Volonteri u panici, upozoravaju na lažnog udomitelja!

Gdje su nestale sve

.

Sumnja je pala na 21-godišnjeg mladića iz zagrebačkog Folnegovićevog naselja koji se javljao volonterima kako bi udomio neku od napuštenih životinja. Poznata je praksa, barem u većini slučajeva, da se životinje ne daju udomiteljima bez detaljne provjere uvjeta, ali se čini kako je nepoznati mladić "prošao" sve potrebne uvjete pa je tako od prosinca do sada uspio udomiti - koliko je poznato - tri mace i jedno štene pri čemu je prevario volontere četiriju udruga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„U nekoliko smo navrata mladiću slali poruke pokušavajući doznati kako je psić kojeg je od nas udomio. No, čim bismo ga upitali kada možemo doći k njemu da vidimo kako je štene, on bi redovito pronalazio izlike kako bi izbjegao susret s nama. Kada me kolegica iz jedne udruge upitala jesam li kod tog mladića kada je preuzimao psića vidjela mace koje je od nje udomio, moje su se sumnje dodatno pojačale jer maca tamo nije bilo. Nakon upornih, ali neuspjelih pokušaja da se susretnemo s njim, uspjeli smo s njim stupiti u kontakt tek uz pomoć policije. No kad je mladić konačno otvorio vrata svog stana, naši su se strahovi obistinili. U tom stanu više nema niti jedne jedine životinje.

Ne zna se što se s macama i psićem Noelom u međuvremenu dogodilo, gdje su završili i jesu li uopće živi, no iako strahujemo od crnih scenarija ipak se nadamo da ćemo, uz pomoć građana, pronaći te nesretne životinje. Upravo stoga smo i napravili plakat s njihovim fotografijama, koji je s naše Facebook stranice do sada podijeljen već više od 300 puta“, ispričala je za 100posto Ivana, volonterka iz Udruge za pomoć i unaprjeđenje života životinja "Merida".

Vijesti.rtl.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!