ŽIVOTINJARIJE

Nepoznati bolesnik štence zamotao u plastičnu vrećicu i bacio u kontejner - potrebna pomoć za dva preživjela

Nepoznati bolesnik štence zamotao u plastičnu vrećicu i bacio u
kontejner - potrebna pomoć za dva preživjela

Ljudska okrutnost izgleda da nema granica a još jedan dokaz za to prošlog je tjedna stigao iz grada Ogulina. Četiri tek okoćena štenca pronađena su u kontejneru. Bolesnik ih je zamotao u plastičnu vrećicu, tako da su dva odmah uginula, a druga dva, puno sretnija, mališana ipak su preživjela.

Pronašao ih je jedan mladić, te odmah nazvao Anicu iz Skradnika, predsjednicu udruge Šapa u srcu. Izgleda da su štenci bili prvo potopljeni u vodu, a zatim zamotani u vrećicu i bačeni u kontejner. Nažalost, ovakvo postupanje sa životinjama, iako je zakonski kažnjivo, kod nas nije prerijetko.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zašto se to još uvijek događa u 21. stoljeću nikad nam neće biti jasno. Neodgovoran vlasnik štenaca i kuje čiji su štenci, i koja sad vjerojatno fizički i psihički pati i ne razumije što se dogodilo, je vjerojatno jedan od onih koji sterilizaciju smatra skupom ili neprirodnom, pa je jednostavnije nakog svakog okota potopiti i baciti štence. Prestrašno.

To im je valjda prihvatljivije nego dati par stotina kuna za sterilizaciju. No nama se čini da je takvim ljudima prije mjesto u nekoj ustanovi.

Par dana kasnije štencima u prihvatilištu u Skradniku se pridružila još jedna odbačena kujica. Za ova tri štenca još je upitno hoće li preživjeti pa ako želite pomoći potrebno im je zamjenskog mlijeka za štence, vitamina za imunitet, dekice, podloge i sve sto vam je doma visak od starih krpa, plahti i ručnika.

Osim ovih štenaca, udruga se brine za još napuštenih životinja i svaka pomoć je dobrodošla. Najviše od svega su potrebni volonteri, pomoć u hrani, ljekovima, materijalu za kućice ili financijska pomoć.

Ako ste voljni donirati nešto od nabrojanog javite se Udruzi, a ako niste u blizini Ogulina tj. Skradnika, možete se javiti na naš mail [email protected] pa ćemo naći prijevoz.

KONTAKT:

MOB: 091 619 7854 [email protected] www.sapausrcu.hr Facebook Šapa u srcu

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!