ŽIVOTINJARIJE / UDOMI ME!

Velika volonterska akcija: Udomite psa, spasite život i dobit ćete vjernog prijatelja

Velika volonterska akcija: Udomite psa, spasite život i dobit ćete
vjernog prijatelja

Karlovački ljubitelji pasa neformalno su se organizirali u želji da pomognu što većem broju pasa iz Skloništa u Utinji. Nesebično troše svoje vrijeme i novac da bi što više pasa fotografirali i oglasili na društvenim mrežama kako bi pse što prije povezali sa njihovim novim vlasnicima, a i određen broj pasa, uglavnom štence i plahe pse koji su najugroženiji u skloništu, uzimaju u svoje domove na privremeni smještaj da im olakšaju vrijeme čekanja do udomljenja.

Rad volontera možete pratiti na njihovoj Facebook stranici Sklonište za pse Utinja – volonteri, a možete im pomoći donacijama hrane, ampula, novca ili jednostavno dijeljenjem njihovih objava. U nastavku ćemo vas upoznati sa njihovim štičenicima te ukoliko ste među njima pronašli svog novog najboljeg prijatelja nazovite bez okljevanja, jer udomljavanjem jednog od ovih pasa oslobađate mjesto za spas drugom psu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

MANGO

je predivan trogodišnjak čiji se život svodio na lanac u seoskom dvorištu, a zatim je završio u Utinji nakon smrti vlasnika. Nije se dobro snalazio u čoporu (bez obzira na svoju veličinu) pošto je plah i povučen. Trenutno je na privremenom smjestaju u Duga Resi i trazi trajni dom. Čipiran je, cijepljen protiv bjesnoce i zaraznih bolesti.

U novi dom dolazi i kastriran. Izuzetno je miran, slaže se sa svim psima jer nije konfliktan, s njim se radi na socijalizaciji (šetnje kroz grad, strani psi i drugi ljudi, promet...) i sve to odrađuje savršeno. Voli kad ga se mazi, uživa u tome. Mješanac je najvjerovatnije retrievera i newfoundlanda, ali vjerojatno ima i zrnca crnog njemačkog ovčara.

Traži najbolji dom, što znaci da držanje na lancu ili u boksu bez šetnji i druženja ne dolazi u obzir. Idealno bi bilo ograđeno dvorište. Sve informacije i moguće upoznavanje sa ovim divnim pesonjom na broj 099 423 3833.

NORA

je jedna prekrasna ženkica željna igranja, trčanja i maženja, izuzetno simpatična. Očigledno je u jednom periodu života bila zlostavljana, jer čim se rukom krene prema njoj malo zalegne i stisne se, ali kad vidi da nema opasnosti odmah diže glavu da ju se pomazi. Vjeruje ljudima i ne pokazuje ni trunku agresije (prema psima ili ljudima). Iako je u tipu terijera nema njegove katakteristike. Poslušna je i ne laje puno. Na povodniku još malo vuče što nije niti čudno, jer nije navikla na šetnje. Rasta je do ispod koljena. Norica voli sve i traži nekoga tko će i nju voljeti. U novi dom dolazi čipirana, cijepljena na bjesnoću i sterilizirana. Udomljava se uz provjeru uvjeta, a to znači da držanje na lancu ili zatvoreni boks cijeli dan bez šetnji i druženja ne dolaze u obzir. Sve informacije na broj 099 423 3833

DOLLY je draga mlada ženka pasmine posavski gonič. Nježna je i nekonfliktna, slaže se s drugim psima i jedva čeka svoj topli dom. U vaš dom dolazi sterilizirana, čipirana i cijepljena protiv bjesnoće. Udomljava se uz provjeru uvjeta, a to znači da držanje na lancu ili zatvoreni boks cijeli dan bez šetnji i druženja ne dolaze u obzir. Trenutno se nalazi na privremenom smještaju u Karlovcu. Sve informacije na 091 550 4276.

OTTO je mladi pas, kastriran, čipiran, cijepljen, očišćen od unutarnjih i vanjskih parazita. Neka Vas ne zavara njegova veličina i stas, on je izrazito dobroćudan, drag i veeeelika maza. Idealan je obiteljski pas za veliko ograđeno dvorište. Otto je ljubimac i zaslužio je da ga se tako tretira, a to znači da držanje na lancu, čuvanje objekata ili zatvoreni boks cijeli dan bez šetnji i druženja ne dolaze u obzir. Dobar je sa drugim psima, voli šetati, naučen je na vožnju u autu. Otto je zanimljiva kombinacija pasmina i njihovih karaktera i garantiramo Vam da će Otto privlačiti poglede u šetnjama i oduševljavati ljude svojim lijepim ponašanjem. Nekako je uvrijezeno misljenje da su veliki psi poprilicno ostri i ljudi od njih zaziru. No svi koji su upoznali Otta znaju da to nije točno. Otto je jedna ogromna hrpa čiste ljubavi. Izuzetno je velik to stoji i kad vam svojom sapom stane na nogu nije bas sjajno. Ali je sjajno to sto je razigran i dobar sa svima. On je nas div dobrog srca. Kombinacija je ruskog hrta i škotskog ovcara. Udomljava se uz provjeru uvjeta. Sve informacije na 091 550 4276.

TERI

je jedan divan pas...dobar, drag, poslušan, umiljat, voli ljude i druge pse, naučen na povodnik i vožnju autom. Star je oko 6 mjeseci, mješanac labradora i terijera, bit će srednjeg rasta. Čipiran je, cijepljen protiv bjesnoće i dva puta protiv zaraznih bolesti. Nalazi se u Karlovcu. Ako želite terijera izgledom, a osobnost labradora, on je pas za Vas .:)

Udomljava se uz obaveznu provjeru uvjeta, upoznavanje udomitelja i potpisivanje ugovora kojim se obvezujete da ćete skrbiti o njemu. Molimo da se ne javljaju oni koji bi ga htjeli držati na lancu, cijeli dan zatvorenog u boksu i slično...to ne dolazi u obzir. Kontakt i sve druge informacije na broj: 095 910 1091

COCO

je simpatična curka stara oko 4,5 mjeseca i ima samo 3 kg. Biti ce nižeg rasta u tipu jazavčara, do max 10kg. Čipirana je i dva puta cijepljena protiv zaraznih bolesti. Nalazi se u Zagrebu. Udomljava se uz provjeru uvjeta i to isključivo u kuću ili stan, jer zbog svoje veličine odnosno "manjine" ;) nikako ne može izdržati vani na hladnoći. Javlja se na broj 099 838 3555.

BEN

je mjesecima u Utinji čekao svoj spas. Ima tek godinu i pol, trenutno je na privremenom smještaju u Duga Resi. Ben je divan i drag pas, vrlo umiljat. Dobar je sa drugim psima. Čipiran, cijepljen, a uskoro i kastriran. Udomljava se uz provjeru uvjeta, a to znači da držanje na lancu ili zatvoreni boks cijeli dan bez šetnji i druženja ne dolaze u obzir. Ben Vas čeka :) Sve informacije na broj: 091 550 4276

NERA

ima oko 1.5 godinu, kastrirana je, čipirana i cijepljena. Pristojna je i nenametljiva, jako umiljata, dobra sa drugim psima. Još jedan divan pas koji traži svog zauvijek čovjeka. Udomljava se uz provjeru uvjeta, a to znači da držanje na lancu ili zatvoreni boks cijeli dan bez šetnji i druženja ne dolaze u obzir. Sve informacije na broj: 091 550 4276

RIKI

ima godinu dana, čipiran, cijepljen i očišćen od nametnika. U Utinji su mu se odbrojavali dani ali netko je odlučio našem Rikiju pružiti drugu priliku. Trenutno se nalazi na privremenom smještaju u Zagrebu i traži svoj zauvijek dom, odnosno svog čovjeka za šetnje i ruke za maženje.Udomljava se uz provjeru uvjeta, a to znači da držanje na lancu ili zatvoreni boks cijeli dan bez šetnji i druženja ne dolaze u obzir.Riki se javlja na 091 550 4276

STELLA je čipirana, cijepljena protiv bjesnoće i zaraznih bolesti, očišćena od unutarnjih i vanjskih parazita. Ima 11 mjeseci. Pametna je, živahna, vrlo zaigrana i

znatiželjna. Naviknuta je na mace, društvo pasa obožava. Jako voli šetnje, vodu i divljanja po livadama :) Naučena na stan i kućne uvjete, vožnju u autu, promet, ljude. Dolazi na poziv, zna naredbe "sjedni" i "čekat". U Vaš dom dolazi kastrirana. Udomljava se uz obaveznu predprovjeru i potpisivanje ugovora o udomljavanju. Lanac ne dolazi u obzir. Javlja se na broj: 091 550 4276

BLACKY

... odakle uopće početi tvoju priču. Pas koji je zahvaljujući nama "ljudima" doživio toliko nepravde i trauma.. Kao minijaturno štene izbačen,drugi ga šutirali po cesti i toliko maltretirali da više nije mogao ni hodati, pa je imao dom, na kraju ostao i bez njega, te završio u skloništu u Utinji gdje se nikako nije snašao i jednostavno je propadao.. Nadamo se da je njegovim patnjama došao kraj. Privremeno je smješten, oporavlja se, i traži najbolji mogući dom.. Ljude koji će ga voljeti i nikada više napustiti.. (udomitelj potpisuje ugovor kojim se na to obvezuje). Ima godinu dana, cijepljen je i čipiran. Veseljak, aktivan, druželjubiv, mazilica.. Zainteresirani za Blackyja zovite na 091 550 4276 (Magdalena) ili 099 393 3333 (Anica)

KIKA

ima oko 6 mjeseci, u tipu je njemačkog ovčara, čipirana je, cijepljena na zarazne bolesti i bjesnoću, ono što još preostaje napraviti je sterilizacija koja će također biti pokrivena. Biti će srednjeg do većeg rasta. Nalazi se u Karlovcu, ugovor o udomljavanju je obavezan, a to znači da držanje na lancu ili zatvoreni boks cijeli dan bez šetnji i druženja ne dolaze u obzir. Za Kiku možete nazvati na 099 730 2199.

DONA

ima oko 6 mjeseci, biti će srednjeg do većeg rasta, sva cijepljenja su obavljena i sada je spremna za sterilizaciju koja je također osigurana. Nalazi se u Karlovcu, ugovor o udomljavanju je obavezan,a to znači da držanje na lancu ili zatvoreni boks cijeli dan bez šetnji i druženja ne dolaze u obzir. Za Kiku možete nazvati na 099 730 2199.

REX

je predivan mješanac starosti oko 3 godine i srednjeg rasta. Pas je naučen na šetnju na povodniku, lijepo se ponaša u autu, mazan je i veseli se ljudima. Pretpostavit ćemo da je naučen biti u stanu jer nuždu čuva za dvorište, a boks drži urednim. Čipiran je i cijepljen, očišćen od parazita i u svemu tome se nije niti malo bunio. Rex je također i kastriran. Ono što je kod Rex-a specifično je to da je već dva puta bio udomljen i vraćen natrag iz razloga što ne voli biti sam jer tada zavija. Kuća sa ograđenim dvorištem nije neko rješenje ukoliko nema nekoga uvijek doma, ukoliko nemate već jednog psa ili ukoliko pas nema pristup u kuću. Poprilično je privržen ljudima i ne podnosi samoću, dapače, više bi mu odgovaralo gdje je velika obitelj, odnosno ako netko od ukućana ima dosta slobodnog vremena ili ako ta obitelj već ima psa jer se sa drugim psima super slaže. Možda on previše traži, ali razlog tome je samo nedostatak ljubavi i pažnje koja mu je potrebna jer istu zasigurno nije imao na ulici. Rex se nalazi u Karlovcu, čeka da nazovete za njega na 099 730 2199. Ugovor o udomljavanju obavezan.

THOR, mladi gospodin ima godinu dana, cijepljen je i čipiran te će uskoro biti i kastriran. Thor je veseljak pun energije. Ugovor o udomljavanju je obavezan, a to znači da držanje na lancu ili zatvoreni boks cijeli dan bez šetnji i druženja ne dolaze u obzir. Nalazi se u Karlovcu i čeka poziv na 099 730 2199.

ROKO

je bio karlovačka lutalica o kojoj su mnogi pisali, mnogi ga hranili, šinteraj lovio, a naše pse zabavljao na svakoj livadi na kojoj se našao...Na njegovu sreću ipak nije završio u šinteraju već je na privremenom smještaju i traži dom. Ovo napušteno siroče ima neopisiv strah od čovjeka, ali bezuvjetno voli igru sa ostalim psima i zapravo je jako razigran i mazan...Njegov najveći problem je taj što nema svoj stalni dom i što još uvijek ne vjeruje ljudima u tolikoj mjeri da ga se može staviti na povodnik i šetati. Polako, ali sigurno napredujemo sa njegovom socijalizacijom i nadamo se da će nakon očito strašnog iskustva sa nekim neljudom shvatiti da nisu svi ljudi isti i da će nekome postati ljubimac. Ovaj pesonja je velikog rasta, starosti je oko 3 godine, čipiran i cijepljen. U obzir dolazi isključivo netko tko zna sa psima i tko ima iznimno puno razumijevanja, strpljenja i ljubavi - on će vam sigurno vratiti milijun puta više. Roko se nalazi u Karlovcu i ukoliko želite pomoći zovite na 099 730 2199.

NERA

je kujica srednjeg rasta, stara oko 4 godine i u potpunosti bojažljiva traži nekoga tko će je uvjeriti da još uvijek ima dobrih ljudi. Nera je dva mjeseca lutala u potrazi za hranom i nekim tko će je prihvatiti, nažalost nije našla svoj stalni dom. S obzirom na njezinu plahu narav, a s vremenom nam pokaže da se zna i opustiti i razigrati, traži nekoga tko će je bezuvjetno voljeti. Nera se nalazi u Karlovcu, čipirana je, cijepljena i sterilizirana. Ako itko ima imalo mjesta u svom domu za ovo predivno stvorenje neka se javi na 099 730 2199.

MINI

je stara oko 3 godine, ima 19 kg i sada je cijepljena, čipirana i sterilizirana. Po naravi je izuzetno mazna i draga, zna hodati na povodniku i veseli se ljudima. Ugovor o udomljavanju je obavezan, a to znači da držanje na lancu ili zatvoreni boks cijeli dan bez šetnji i druženja ne dolaze u obzir. Trenutno se nalazi u Karlovcu i čeka svog budućeg vlasnika koji može nazvati na 099 730 2199.

DINO

ima tek godinu i pol, kastriran je,čipiran i cijepljen. Jako je društven i pravi veseljak. Slaže se sa drugim psima, ne reagira ni na mace. Ima staru ozljedu prednje desne noge koju je vjerojatno pretrpio još kao štene. Dino je sa svojom nogicom naučio živjeti i ne ometa ga u svakodnevnim aktivnostima. Dapače, neka Vas to ne zavara, Dino je jako aktivan, pozitivan i jednostavno uživa u životu unatoč svemu što ga je snašlo. Udomljava se uz provjeru uvjeta, a to znači da držanje na lancu ili zatvoreni boks cijeli dan bez šetnji i druženja ne dolaze u obzir. Kontakt: 091 550 4276

3 preslatka štenca

(ženka i 2 mužjaka) traže svoj dom i dobre ruke koje će ih maziti i paziti. Vrlo su umiljati, dragi i zaigrani. Stari su oko 2 i pol mjeseca. Molimo da se ne javljaju oni koji psa žele držati na lancu ili zatvorenog u boksu cijeli dan bez šetnji. Nalaze se u Draganiću. Kontakt: 091 150 0259

Životinjarije

Izdvojeno


Reci što misliš!