ŽIVOTINJARIJE / ŽIVOT S KUĆNIM LJUBIMCEM

Životinje se vole od malena: Djevojčice Irina i Meri odriču se rođendanskih poklona, te prikupljaju hranu za napuštene pse

Životinje se vole od malena: Djevojčice Irina i Meri odriču se
rođendanskih poklona, te prikupljaju hranu za napuštene pse

Učiti djecu od malena da vole životinje svakako je jedna od roditeljskih vrlina, a to na najbolji mogući način radi obitelj iz Zagreba čije kćeri Irina i Meri umjesto rođendanskih poklona dobivaju hranu za pse, i onda je doniraju za napuštene pse.

- Volimo životinje, pomažemo im, kao i ljudima i svim živim bićima. Djevojčice smo pitali žele li umjesto poklona za rođendan dobiti hranu za peseke, one su to oduševljeno prihvatile i od tada imamo taj običaj, već treću godinu zaredom, ispričala nam je mama Ljiljana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na rođendanskim pozivnicama napišu da umjesto poklona djeca donesu vreću hrane, te brojna djeca i roditelji, kad im se objasni to rado i prihvate. Ima i onih roditelja koji se odlučuju za "klasične" poklone, ali veliki broj prihvati ovu originalnu ideju za rođendanski poklon.

Kako nam je ispričala Ljiljana, tako su već donirali azil Šapa u srcu, udrugu Indigo i volontere Utinje, te dodaje da je smisao da što više ljudi prihvati da se tim životinjama može i mora pomoći. Obitelj ima udomljene pse, jedan, kojeg su našli na cesti, bio je s njima dvanaest godina, a sad imaju kujicu i psa kojeg su spasili iz karlovačkog Skloništa u Utinji.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!