ŽUPANIJA

Cjelovečernjim koncertom KUD Izvor iz Generalskog Stola proslavio 15. rođendan FOTO GALERIJA

Cjelovečernjim koncertom KUD Izvor iz Generalskog Stola proslavio
15. rođendan FOTO GALERIJA

Cjelovečernjim koncertom KUD Izvor iz Generalskog Stola jučer navečer u dugoreškoj kino dvorani proslavio je 15. rođendan. Program je započeo novom humorističkom predstavom u izvođenju članova KUD Izvor „ Povratak tete iz Amerike“, a nastavljen je nastupima gostiju Lidije Percan, KUD-a Napredak Uskoplje iz susjedne Bosne i Hercegovine te Vesne Nežić-Ružić.

Početak djelovanja KUD-a Izvor sada već davne 2003. godine započeo je snimanjem emisije Dobro došli prijatelji „Zimsko Antunovsko prelo“ na Hrvatskom radio Karlovcu, a potom su osmislili i prvu kazališnu predstavu u kojoj su prikazali stare narodne običaje kraja iz kojeg potiču. Na ovaj način KUD Izvor zapravo je začeo jedan novi način očuvanja starih običaja u kojima su im se kasnije pridružili i brojni drugi KUD-ovi u Karlovačkoj županiji, a sve rezultiralo županijskim Festivalom kazališnih amatera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kroz 15 godina uspješnog djelovanja zabilježili su razne običaje od prela, do svatova, krstitke, žalovanja i drugo, snimili su 27 DVD-a, 5 autorskih CD-a, 12 kazališnih predstava te održali više od 600 nastupa diljem Hrvatske. Njihov rad prepoznao je Hrvatski sabor kulture koji im je dodijelio posebno priznanje za očuvanje kulturne baštine. U KUD –u danas je aktivno tridesetak članova koji djeluju kroz pjevačko-plesnu, tamburašku i glumačku sekciju. Tijekom svih proteklih godina KUD je uspješno vodio svestrani veterinar Damir Škrtić, koji uz veliku ljubav prema životinjama uvijek nađe vremena glazbu.

KAportal.hr


Reci što misliš!