ŽUPANIJA

DAN SADNJE DRVETA

Povodom svjetskog dana sadnje drveta zasađene sadnice Gupčeve lipe u arboretmu Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac

Povodom svjetskog dana sadnje drveta zasađene sadnice Gupčeve lipe u arboretmu Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac

Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar zajedno sa suradnicima i učenicima Šumarsko drvodjeljske škole obilježila je svjetski dan sadnje drveta.

Povodom svjetskog dana sadnje drveta, zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica Upravnog odjela za školstvo Marija Šćulac posjetile su Šumarsku i drvodjeljsku školu u Karlovcu.

Tom prigodom, zamjenica župana zajedno s ravnateljem Šumarske škole Danielom Peris, prof. Milkom Konta te učenicima 2.a razreda Josipom Miletić i Filipom Horvat zasadila je sadnice poznate Gupčeve lipe u školskom arboretmu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dan sadnje drveta iniciran je u Finskoj još prije 16 godina, a povezan je s osvješćivanjem javnosti o klimatskim promjenama i različitim ekosustavima na Zemlji, a provodi se upravo sadnjom drveta. Ujedno ovaj dan jedna je od najpoznatijih aktivnosti ENO programa, globalne virtualne škole i mreže za održivi razvoj te se obilježava svake godine.

Sadnice Gupčeve lipe koje su tom prilikom zasađene u Karlovcu donacija su tvrtke Hrvatske šume, a iz Karlovačke županije poručuju kako ovom akcijom nastoje doprinijeti razvoju svijesti o kulturnom i biološkom bogatstvu naše planete Zemlje.

Izdvojeno


Reci što misliš!