ŽUPANIJA

KOLIKO IM TREBA?

Već četiri mjeseca dio ceste D-3 kod Netretića stoji urušen zbog klizišta! U Hrvatskim cestama nam kažu da još nije ugovoreno ni projektiranje

Već četiri mjeseca dio ceste D-3 kod Netretića stoji urušen zbog klizišta! U Hrvatskim cestama nam kažu da još nije ugovoreno ni projektiranje
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Projektiranje sanacije predmetnog klizišta ovih dana bi trebalo biti ugovoreno, a po njegovoj izradi, za što je rok kraj travnja, stvorili bi se uvjeti na konačno raspisivanje natječaja za odabir izvođača.

Od urušavanja dijela kolničke trake na dionici državne ceste D3 u mjestu Dubravci na području općine Netretić prošlo je gotovo četiri mjeseca, a do početka radova na sanaciji moguće je da će proći još toliko.

Naime, ponovimo kako su ogromne količine padalina, nagib terena, a kako su nam tada potvrdili iz Hrvatskih cesta d.d., vrlo vjerojatno posljedično i razoran petrinjski potres, uzrokovali su slijeganje asfalta i trupa ceste.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zašto se tako dugo čeka na sanaciju i do kada će se promet na ovom dijelu državne ceste odvijati otežano, priupitali smo nadležne iz Hrvatskih cesta, koji odgovaraju kako se trenutno provodi postupak ugovaranja projektiranja za navedeni projekt.

- Ovih dana projektiranje bi trebalo biti i ugovoreno, a po izradi projekta, a za što je rok kraj travnja, stvoriti će se uvjeti za pokretanje postupka odabira izvođača radova. Procijenjena vrijednost kao i rok bit će poznati po izradi projekta, dodaju iz HC.

Još u siječnju iz HC potvrdili su kako će se predmetno klizište sanirati kroz interventne mjere, a prve procjene vrijednosti štete kretale su se oko iznosa od 2,2 milijuna kuna.  

Izdvojeno


Reci što misliš!