Osmaši OŠ Katarine Zrinske iz Krnjaka Siniša Matijević i Petar Pilja pobjednici državne Modelarske lige

Učenici 8. razreda Osnovne škole Katarine Zrinski iz Krnjaka, Siniša Matijević i Petar Pilja, s mentoricom Biserkom Papa – Neskusil, osvojili su prvo mjesto u državnoj Modelarskoj ligi za ovu školsku godinu! Završno natjecanje održano je ovog vikenda u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici, a za naslov najboljih nadmetale su se prvoplasirane ekipe sa županijskih natjecanja.

Svi sudionici natjecanja su četiri sata izrađivali isti zadatak – tehničku tvorevinu Zmaj Drago. Vrednovali su se sljedeći elementi: preciznost i urednost izrade i spajanja pozicija uratka, organizacija radnog mjesta, inovativnost i dizajn dovršenog uratka, pravilna uporaba alata i strojeva te funkcionalnost tehničke tvorevine.

Svi sudionici državne razine natjecanja Modelarske lige 2018./2019. dobili su pohvalnice (učenici) i zahvalnice (mentori). Tri najbolje ekipe učenika osvojile su prigodne nagrade, a pobjednička ekipa iz OŠ Katarine Zrinske nagrađena je sudjelovanjem u Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti, modelarskim strojem sigurnim za rad djece te prigodnim alatom i priborom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest