Međunarodni dan žena političari iskoristili za čestitke ženama i vlastitu promidžbu – dijelili cvijeće, bombone i leptire

Napominju da u današnjem društvu opterećenom brojnim podjelama, pa tako i rodnim, ideja i zakonsko pravo o potpunoj ravnopravnosti žena nije u potpunosti zaživjelo te dodaju da su žene još uvijek slabije plaćene na svojim poslovima, nisu kao muškarci jednako zastupljene i politici i biznisu, a svjedočimo i da su svakodnevno žrtve teškog fizičkog i psihičkog nasilja.

– Današnji dan je zato prilika da se proslave uspjesi žena i osvijesti njihova važnost u društvu, ali i da se još jednom ukaže na sveprisutnu nejednakost – poručuju dugoreški SDP-ovci.

Povodom obilježavanje Dana žena Nezavisna lista Zorana Vilovića brojnim Dugorešankama darivala je ručno rađene lijepe leptiriće. Oko dvije stotine leptirića zajednički su izradili Zoran Vilović i Vesna Brezović, a osim čestitki za Dan žena, predizborno vrijeme iskoristili su i za odašiljanje političke poruke svim Dugorešanima.

– Leptir je znak ljubavi i preobrazbe, stoga želimo poručiti da mi želimo od jedne ružne gusjenice napraviti preobrazbu u nešto što je lijepo i trajno, a u ovom slučaju ružna gusjenica je sve što je bilo prije Nezavisne liste Zorana Vilovića. Svim građanima želimo poručiti da biraju ljude, a ne stranke i baš zato darujemo leptire, jer mi nismo vezani ni za jednu stranku niti ideologiju, već smo slobodni i kreativni i sve najbolje što možemo dati spremni smo uložiti za naš grad i građane – poručili su Vilović i Brezović koji su prvim zajedničkim javnim istupom i formalno potvrdili suradnju na predstojećim izborima.

Članovi HKS-a grada Karlovca su povodom današnjeg praznika organizirali druženje s građanima ispred Kauflanda te ženama darivali simbolične paketiće koje su izradile članice stranke.

– Kroz druženje i razgovor cilj je bio da se građankama grada Karlovca čestita njihov dan, ali i prezentira stav HKS-a kojim se zalažemo da se rad nedjeljom ograniči kako bi ljudi, a osobito žene i majke, mogle biti sa svojim obiteljima. Nije dovoljno samo pričati o demografskoj obnovi, već treba konačno poduzeti i nešto konkretno, a smatramo da bi neradna nedjelja trebala biti taj prvi konkretni, ali ne i jedini korak – istaknuo je predsjednik HKS-a grada Karlovca Robert Vodopić, dodajući da su “građanke i građani u potpunosti podržali stav HKS-a oko navedenog”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest