Kamanje do 4. kolovoza svjetsko odredište izviđača – Na “Deset izviđačkih čuda” dolazi ih 1.300

Općina Kamanje traži radnike

Kamanje će od danas biti svjetsko odredište izviđača: ugostit će 1.300 izviđača iz Hrvatske i svijeta na 10. jubilarnoj Smotri Saveza izviđača Hrvatske.  Smotra pod nazivom ‘Deset izviđačkih čuda’ održava se do 4. kolovoza, a osim iz Hrvatske, na Smotri će sudjelovati i izviđačke udruge iz Belgije, Francuske, Izraela i Makedonije.

Svečano otvorenje Smotre bit će sutra u centru Kamanja, u 10 sati, u 9 dana njena trajanja i mladi će u prirodnom okruženju uz smještaj u šatorima usvajati nove vještine i znanja, učiti se timskom radu, upoznavati druge kulture i običaje. Cilj takvih aktivnosti je doprinijeti neformalnom odgoju i obrazovanju djece i mladih u Hrvatskoj, kako bi postali odgovorni i aktivni članovi zajednice.

– U bogatoj ponudi programskih aktivnosti svatko će moći pronaći ponešto za svoju dušu. Najmlađe izviđače očekuje veliki okršaj s vremenom prošlosti. Upoznat će Regoča i Kosjenku, jahati s vitezovima i boriti se s vješticama. One malo starije očekuje penjanje na planinu, Age of Empires, astronomija, radioamaterstvo, geocaching, izviđačka olimpijada, precizna orijentacija (orijentacijsko trčanje), izrada splavi i još puno toga. U suradnji s Arheološkim muzejom u Zagrebu bit će organizirane ekološke i arheološke radionice, a u suradnji s planinarskim društvom “Vrlovka” škola penjanja na stijenu. Hrvatska gorska služba spašavanja održat će predavanja i prezentirati aktivnosti potrage i spašavanja, a Hrvatski Crveni križ organizirat će radionice prve pomoći, najavili su iz Saveza.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest