Barilović tri dana obilježava Dan domovinske zahvalnosti: Memorijal Juraj Štefančić, zabava, čak i vol na ražnju

Općina Barilović i ove godine povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti pripremila je bogat kulturno- zabavni i sportski program koji traje tri dana. U sklopu proslave održava se i “Memorijal Juraj Štefančić”. Svake godine na ovoj sada već tradicionalnoj manifestaciji u Bariloviću okupi se velik broj mještana i gostiju iz susjednih općina.

Jučer je održana velika pokazna vježba u kojoj su sudjelovala sva tri lokalna DVD-a Barilović, Belajske Poljice i Siča. Danas je manifestacija počela velikom konjičkom karavanom ” Memorijal Juraj Štefančić” koju organizira Konjički klub Barilo, a u poslije podnevnim satima, ako dozvole vremenske prilike, na Korani će se održati natjecanje u vožnji kanuima i plivački maraton.

Ako ste propustili probati pečenog vola jučer navečer, ovaj specijalitet možete besplatno isprobati i večeras. Osim toga zabaviti se možete i bacanjem kamena s ramena ili povlačenjem užeta. Za dobro raspoloženje pobrinut će se grupa Fortuna.

Za završnicu svečanosti u subotu predviđen je malonogometni turnir, koji će se održati na igralištu u Belaju, folklorni susreti, natjecanje u pripremanju i degustacija lovačkog gulaša, te nastup malog virtuoza na harmonici Stjepana Magdića. Službeni dio proslave završit će podjelom nagrada najboljima u natjecanjima, ali zabava i ples potrajat će do kasnih noćnih sati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest